Bitcoin scade iar sub pragul de $ 3.500

28 ianuarie 2019 bitcoin, ethereum, pretul bitcoin, ripple

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin scade iar sub pragul de $ 3.500 si evident ca si celelalte criptomonede sunt afectate de acest trend negativ, inregistrand si ele pierderi semnificative. La momentul redactarii articolului, Bitcoin se tranzactiona in jurul valorii de 3.492 $ si inregistra o scadere de aproape 3% de la inceputul sesiunii de tranzactionare.

Duminica, 27 ianuarie – cele mai multe dintre primele 20 de criptomonede afisau pierderi usoare si la finalul saptamanii Bitcoin (BTC) se tranzactiona din nou sub 3.600 dolari, cu o scadere de 1,8 %, insa inceputul saptamanii a adus un declin si mai mare. Uitandu-ne pe graficul sau saptamanal, pretul actual este cu aproximativ 160 de dolari mai mic decat 3.655 $, pretul la care Bitcoin a inceput saptamana trecuta.

Nici Ripple (XRP) nu a fost „crutat” si a pierdut peste 4,3 % din valoarea sa in ultimele ore si la momentul redactarii articolului scade in mai putin de 24 de ore de la aproximativ 0.308 $ la 0.299$ . Conform graficului sau saptamanal, pretul curent este mai mic comparativ cu valoarea de $ 0.325, valoare la care XRP a inceput saptamana trecuta.

 

Si Ethereum (ETH) a inregistrat, de asemenea, o scadere a valorii sale cu aproape 6,4% in ultimele 24 de ore. In acest moment, ETH se tranzactioneaza la 109 USD, iar conform graficului sau saptamanal, valoarea curenta a lui Ethereum este mai mica decat valoarea de 121 $, pretul la care moneda a inceput saptamana trecuta.

 

Printre primele 20 de criptomonede, singurele care au incheiat saptamana trecuta cu o crestere sunt Tron, cu aproape 9%. In prezent insa, scaderea este una de 7% si criptomoneda aflata pe locul 8 conform capitalizarii se tranzactioneaza la aproximativ 0.027$. Si Binance Coin (BNB), care era in crestere cu peste 2,5% la finalul saptamanii, acum este in scadere cu 4,25% si se afla la pragul de 6,8 $ .

Piata de capitalizare a tuturor criptomonedelor la finalul saptamanii trecute era echivalenta cu aproximativ 119,1 miliarde de dolari. Aceasta valoare este putin mai mica decat valoarea de 121,6 miliarde de dolari, valoarea pe care am raportat-o acum o saptamana.

One comment

  1. Radu spune:

    Exista un mit pe grupurile de discuție crypto, că la finalul lunii ianuarie e noul an chinezesc și atunci asiaticii își fac cadouri, similar cum se întâmplă la noi de Crăciun. Credința e că se vinde crypto pentru asta, ceea ce duce implicit la scăderea prețului. Brace yourselves, the chinese new year is coming! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *