Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 21-27 Ianuarie

28 ianuarie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Bine v-am regăsit cu încă un început fresh de săptămână. Se pare că avem parte din nou de „Bloody Monday” – specific piețelor tradiționale, care testează minimele unei noi sesiuni în prima parte a săptămânii.

* După cum ne-am obișnuit, vom continua să analizăm paritatea BTC/USD pe un timeframe de 4 ore, folosindu-ne de aceleași nivele orizontale. Ultimul comentariu îl găsiți aici. La momentul redactării acestuia, specificam faptul că Bitcoin se poate bucura de o creștere, însă nivelul $3550 reprezenta un punct crucial de suport. Deși observăm că pe parcursul zilei de astăzi acesta a fost depășit, vom reveni asupra acestui lucru în curând.

* La scurt timp după publicarea comentariului, BTC a stabilit minimul săptămânii trecute la $3462. Respingerea pe care cumpărătorii au afișat-o a fost chiar bună, făcându-i pe majoritatea participanțiilor la piață să creadă că aceștia se află în control. Am adăugat în plus, față de ultimul grafic, un alt nivel orizontal cu o importanță ridicată în consolidarea pe care prețul a afișat-o: $3620. Acesta a jucat un rol de pivot la rândul său, oferind atât suport, cât și rezistență, în funcție de sensul din care prețul s-a apropiat pentru a-l testa. Importanța acestui nivel se observă și în funcție de respingerea pe care prețul a avut-o chiar înainte de a începe scăderea de ieri, continuată astăzi (în locul marcat cu o săgeată roșie).

* Următorul nivel care oferă informații pe „drumul parcurs de BTC” este $3550: observăm că astăzi am avut, pentru prima dată, în ultimele 45 de zile, o închidere sub acesta. Dacă în consolidarea ultimelor zile lumânările intrate sub acest nivel n-au obținut și „close-ul” dorit de vânzători, iată că acest lucru s-a întâmplat azi-noape, odată cu închiderea de pe Daily. Pentru și mai multă confirmare bearish, lumânarea imediat următoare de pe timeframe-ul ales a afișat o retestare a acetui nivel – devenit acum rezistență.

Nivele de urmărit:

* În primul rând, minimul săptămânii trecute ar putea aduce cu sine o reacție, respectiv la $3462 – însă acest lucru implică un stop hunt, adică o structură de tip SFP (Swing Failure Point) – șansele sunt destul de mici, însă nu inexistente.

* În al doilea rând, dacă vânzătorii redobândesc controlul asupra pieței, testarea nivelului „S/R flip”, aflat la $3370, pare o mișcare foarte probabilă.

Spor& trade safe.
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *