„Bitcoin va salva ziua” a declarat Tim Draper

18 martie 2020 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Pe fondul unei recuperari notabile ale BTC-ului, dupa o serie de scaderi pe piata in ceea ce priveste pretul crypto, investitorul Tim Draper a prezentat o noua prognoza optimista asupra monedei digitale, care ar putea salva econimia. In timpul unui interviu acordat recent presei, Draper a subliniat ca descentralizarea cryptomonedei si a noilor tehnologii sunt instrumente majore care au „capacitatea de a transforma cele mai mari industrii din lume”.

Potrivit lui Draper, Bitcoin va fi unul dintre pionii cei mai importanti in perioada de recuperare dupa criza financiara globala aflata in curs de desfasurare, moneda rege opunandu-se structurilor centralizate precum bancile si guvernele. Facand referire la declaratiile facute in interviu, milionarul a postat si pe contul de Twitter: „Cand totul va reveni la normal, Bitcoin va fi cel care va salva ziua, nu bancile sau guvernele”.

Draper si-a exprimat increderea ca noile tehnologii, Bitcoin si inteligenta artificiala au potentialul de a transforma complet toate industriile, de la activitati bancare, pana la servicii medicale si imobiliare, atingand trilioane de dolari. Ca exemplu, Draper a mentionat un caz in care combinatia dintre AI, smart contracts si Bitcoin este un inceput perfect pentru o companie de asigurari. „De exemplu, as putea sa infiintez o companie de asigurari cu inteligenta artificiala actuala pentru a determina frauda si cu un smart contract prin Bitcoin si totul sa fie pus pe blockchain”.

Afaceristul si co-fondator al Draper Fisher Jurvetson Venture Company, Tim Draper a aparut in atentia publicului ca unul dintre principalii sustinatori ai industriei crypto. Alaturi de taurii Bitcoin, precum Anthony Pompliano-fondatorul Morgan Creek, si John McAfee-fostul manager al software-ului, Draper este cunoscut pentru predictiile in ceea ce priveste pretul cryptomonedei. Dupa ce a declarat ca moneda rege ar putea atinge 250.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2022, cunoscutul investitor a mentionat ca propria lui predictie ar putea subestima puterea pe care o are Bitcoin. Pe langa pasiunea pentru cryptomonede, Draper investeste si in dezvoltarea tehnologiei. Dupa cum a declarat chiar el, omul de afaceri vede un potential major in tehnologii precum finante descentralizate.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-not-governments-will-save-the-world-after-crisis-tim-draper-says

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *