Bitcoin revolutioneaza turismul german

4 aprilie 2018 accepta bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Intr-o miscare de promovare a unei industrii inca in dezvoltare, Consiliul German pentru Turismul National (CGTN) a anuntat recent acceptarea cryptomonedelor ca metoda de plata pentru serviciile pe care le ofera. CGTN permite atat turistilor locali, cat si celor internationali sa plateasca sejururile in Bitcoin si alte cryptomonede in oricare dintre cele 32 de birouri ale sale incepand cu luna martie a acestui an.

turismul-german-bitcoin

CGTN este subordonat Ministerului Federal al Economiei, de la care primeste finantare. Organizatia promoveaza turismul german, recomandand Germania ca destinatie de calatorie atractiva, dar si ca un mediu propice pentru afaceri. Pentru a realiza acest lucru, CGTN ofera o gama larga de servicii in cooperare cu intreprinderile germane – de la transport si cazare pana la shopping si atractii turistice.

“Ca parte a strategiei noastre de digitalizare ne uitam in permanenta la cele mai recente tehnologii si tendinte si analizam daca acestea pot fi implementate in compania noastra. CGTN doreste sa fie un exemplu de inovatie si sa fie lider in industria turismului”, a declarat Petra Hedorfer, CEO al organizatiei. Aceasta spune ca sunt interesati de testarea tehnologiei Blockchain pentru procesarea operatiunilor lor financiare si ar putea sa o utilizeze pentru platile internationale.

Blockchain ofera perspective interesante in ceea ce priveste viteza, transparenta si securitatea transferurilor financiare, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis de organizatie. Conform acestui comunicat, CGTN recunoaste “potentialul pentru imbunatatiri si economii extraordinare” in tranzactiile internationale.

La sfarsitul lunii februarie, Ministerul Federal de Finante a declarat cryptomonedele metode de plata acceptate in conformitate cu precedentul stabilit de Curtea Europeana in 2015. De asemenea, Germania intentioneaza sa coopereze cu celelalte state din UE pentru a reglementa piata crypto in cadrul summit-ului G20. Aceste decizii, cat si cea a CGTN referitoare la turismul german, au creat conditii favorabile pentru adoptarea Bitcoin la scala larga pe teritoriul Germaniei.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/germany-national-tourism-center-adds-cryptocurrency-payments-for-services

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *