Bitcoin impuls neasteptat de la directorul FMI

18 aprilie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cursul Bitcoin a crescut in urma declaratiilor recente ale directorului Fondului Monetar International (FMI),  Christine Lagarde, dupa ce aceasta a detaliat avantajele la nivel mondial ale cryptomonedelor. Lagarde a publicat o postare pe blog conform careia cryptomonedele ar putea sa permita tranzactii rapide, fara a presupune costuri mari. De asemenea, tehnologia Blockchain ar putea ridica nivelul de securitate al pietelor financiare, a declarat directorul FMI.

directorul FMI

Asa cum cateva tehnologii din epoca dot-com ne-au transformat vietile, activele crypto care supravietuiesc ar putea avea un impact semnificativ asupra modului in care facem economii, investim si ne platim facturile”, a scris directorul FMI Lagarde in postarea din 16 aprilie. “Activele crypto permit tranzactii financiare rapide si necostisitoare, oferind in acelasi timp o parte din confortul banilor. Unele servicii de plata fac acum transferuri in strainatate in cateva ore, nu zile”.

Aceasta a reiterat si declaratiile din urma cu o luna, referitoare la necesitatea reglementarii pietei crypto. Conform directorului FMI, cryptomonedele pot transforma in mod semnificativ si durabil modul de desfasurare al activitatilor financiare. Este insa necesar ca, in prealabil, cryptomonedele sa castige increderea utilizatorilor si a autoritatilor.

In cursul zilei saptamanii trecute, mai precis in data de 12 aprilie, pretul BTC a crescut cu 1.100 de dolari intr-un interval de doar 30 de minute. De asemenea, pe fondul cresterii Bitcoin si altcoins, capitalizarea de piata a depasit in ziua respectiva 300 miliarde de dolari. Ultimele zile au inregistrat o usoara scadere a cursului Bitcoin si altcoins.

Pretul celei mai valoroase cryptomonede din lume a revenit la peste 8.000 de dolari dupa publicarea observatiilor directorului FMI, desi nu se poate afirma cu siguranta ca trendul ascendent este cauzat de afirmatiile sale. La momentul editarii articolului, cursul BTC este 8.094 dolari, conform datelor Coinmarketcap.

 

Surse: https://www.express.co.uk/finance/city/947587/bitcoin-price-news-bitcoin-crackdown-cryptocurrency-imf-christine-lagarde

https://www.marketwatch.com/story/bitcoin-gets-boost-from-imf-head-2018-04-17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *