Barry Silbert: Iarna crypto a ajuns la final

13 iunie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin, cea mai importanta cryptomoneda, a crescut cu peste 115% in prima jumatate a anului 2019. Acesta crestere a provocat declaratii optimiste in ceea ce priveste piata cryptomonedelor din partea multor analisti. Printre acestia se numara Barry Silbert, directorul executiv al Digital Currency Group (DCG), o importanta companie americana pe piata de capital de risc. Fondatorul si CEO-ul DCG a subliniat caracterul ciclic al cresterii si scaderii principalei cryptomonede, Bitcoin. “Iarna crypto a ajuns la final”, a declarat acesta in cadrul unui interviu recent.

Silbert, care este un cunoscut investitor in piata crypto, a discutat despre dinamica pretului BTC in ultimii ani. Din punctul sau de vedere, recenta crestere a preturilor cryptomonedelor va continua. Potrivit acestuia, evolutia cryptomonedei este asemanatoare cu un roller coaster, cursul scazand cu aproximativ 80% de patru ori incepand cu anul 2011, doar pentru a atinge un nou all time high tot mai mare dupa fiecare scadere. Bazandu-se pe acest tipar, in combinatie cu recenta crestere a pietelor ulterior masivei piete bearish din 2018, Silbert este de parere ca “cel mai probabil am iesit dintr-o iarna crypto si am intrat intr-o primavara crypto”.

CEO-ul DGG a identificat, de asemenea, implicarea majora a investitorilor institutionali in industria crypto incepand din 2017 ca fiind o cauza majora a dezvoltarii pietei. Potrivit lui Barry Silbert, piata a reactionat pozitiv la implicarea specialistilor care activeaza pe piata de capital de risc. Mai mult decat atat, crypto-taurul a remarcat ca niciunul dintre raliurile precedente de pret ale BTC nu a avut acelasi optimism. “Daca veti compara infrastructura de astazi cu cea de dinainte de ultima piata bullish din 2017, este intr-adevar o diferenta ca intre noapte si zi. Si acum intrebarea nu este daca banii institutionali se vor muta in aceasta piata, intrebarea este cand se va intampla asta”. Intre timp, BTC a depasit din nou pragul de 8.000 de dolari, tranzactionandu-se la aproximativ 8.100 dolari, conform datelor CoinMarketCap.

 

Sursa: https://www.bloomberg.com/news/videos/2019-06-11/crypto-winter-is-over-digital-currency-group-ceo-says-video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *