Antonopoulos : Nu sunt tranzactii spam in Bitcoin

13 mai 2016 bitcoin, spam

Articol scris de Mirona Noru

Pe masura ce blocurile Bitcoin se apropie de capacitatea lor maxima, unii membri ai comunitatii pretind ca multe dintre tranzactiile de pe retea sunt doar spam.

Definirea unei tranzactii de tip spam pe reteaua Bitcoin este oarecum dificila. De fapt, Andreas Antonopoulos, autorul cartii Masterizarea Bitcoin, crede ca este imposibil ca astfel de tranzactii sa existe.

Potrivit lui Antonopoulos, faptul ca cineva este dispus sa plateasca o taxa asociata cu o anumită tranzactie, inseamna ca tranzactia nu este implicit si una tip spam. In timpul unei intalniri oficiale la Paralelni Polis in Praga, Republica Ceha, Antonopoulos a explicat pozitia sa privind tranzactiile de tip spam in reteaua Bitcoin.

lots-of-spam
O abordare privind problema spam

Antonopoulos remarcat ca exista doua abordari care pot fi evidentiate:

Una dintre ele este o abordare paternalista, de sus in jos, care spune: „Aceasta este ceea ce este permis. Aceasta este ceea ce nu este permis si prin crearea unei liste, vom impiedica reteaua sa se umple la capacitate maxima.”
Din punctul de vedere al lui Antonopoulos, acest tip de abordare ar rupe neutralitatea retelei, care crede ca se aplica in cazul Bitcoin; dar realitatea este ca Bitcoin nu functionează pe neutralitatea retelei ca o cerinta. De exemplu, piscina miniera Eligius aplica o pedeapsa sau pur si simplu nu mineaza unele tranzactii pe care le considera a fi spam.

Antonopoulos, de asemenea, a explicat modul in care alege ce este spam cu o abordare de sus in jos ar cauza Bitcoin sa rataze potentiale noi aplicatii ale blockchain. El a remarcat:

Daca vom incepe sa luam decizii cu privire la ceea ce este spam si ce nu este, asta inseamna ca vom alege acum viitorul Bitcoin si il vom constrange in conformitate cu un set de aplicatii pe care doar ni le putem imagina. Si persoana geniala care va crea aplicatia pe care nu o putem materializa decat mental – poate arata ca un spam pentru noi – nu se va lasa dusa de-a lungul retelei, deoarece am luat decizia de sus in jos pentru a spune ca tranzactia este nelegitima.”

 

Daca va plati taxa, tranzactia nu este Spam

securitate bitcoin

securitate bitcoin

 

Antonopoulos a spus ca in cadrul oricarei tranzactii, unui utilizator i se ataseaza o taxa, care este legitima prin definitie. El a adaugat, „Chiar actul de plata a taxei legitimeaza tranzactia.
Antonopoulos a explicat, de asemenea, modul in care piata de spatiu a unui bloc Bitcoin permite minerilor sa acorde prioritate unor tranzactii in detrimentul altora. El a declarat:
Foloseste piata pentru a rezolva aceasta problema si pentru a permite pietei sa stabileasca taxa minima care indeplineste cerintele de aprovizionare prin intermediul minerilor si nevoia lor de inmultire rapida a blocurilor si cererea utilizatorilor pentru aplicatiile pe care ii intereseaza. Si, daca veti plati taxa, tranzactia este legitima.”

Antonopoulos a mers atat de departe incat a spus existenta acestei piete inseamna ca nu exista nicio operatiune de tip spam in Bitcoin. A explicat:

Nu exista nicio tranzactie de tip spam. Nu exista tranzactii nelegitime. Exista doar tranzactii care au primit avizul de a mina si tranzactii care nu au platit suma suficienta privind taxa pentru a obtine drepturi de a mina.”

 

Bitcoin Romania ofera servicii sigure, spam-free

bitcoin logo

bitcoin logo

Bitcoin Romania va ofera cel mai competitiv si de incredere serviciu de brokerage si exchange Bitcoin din Romania. Serviciile de calitate sunt dublate de siguranta tranzactiilor, care sunt spam-free si care ofera clientilor increderea de care acestia au nevoie in cadrul tranzactiilor financiare.

George Rotariu, CEO-ul Bitcoin Romania declara: „Ne dorim sa oferim serviciile de calitate si sigure. Pentru noi acestea sunt cele mai importante atribute si stau la baza fundatiei acestei companii. Fara respectul fata de clientii nostri nu am fi putut evolua. Faptele vorbesc de la sine: al treilea ATM Bitcoin adus in tara in mai putin ani de doi ani de la infiintare. Consider aceasta reusita dovada clara a feedbackului pozitiv din partea consumatorilor, care ne-au acordat votul lor de incredere de-a lungul timpului. Nu am dezamagit si o sa continuam sa oferim si de acum incolo servicii sigure, de calitate, fara spam-uri clientilor nostri.

sursa: https://bitcoinfees.21.co/

Bitcoin Magazine

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *