NATO doreste sa introduca aplicatii militare tip Blockchain

12 mai 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Tehnologia tip blockchain reuseste sa castige popularitate la nivelul unui domeniu nou: aplicatiile militare. Acestea vor suferi o modificare privind organizarea din forma lor clasica, traditionala, intr-un sistem nou de organizare, cu ajutorul tehnologiei Blockchain.

Departamentul de comunicare al aliantei militare interguvernamentale Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), incheie o perioada de depunere pentru un concurs de inovatie in care a solicitat participantilor sa prezinte idei pentru aplicatii tip blockchain.

NATO

NATO

 

Acesta a prezentat la sfarsitul lunii aprilie, comunicarile si informatiile furnizate de Agentia NATO (NCIA), cea care gazduieste Innovation Challenge 2016, in incercarea de a dezvolta „solutii tehnologice de ultima generatie„, potrivit grupului. Termenul-limita pentru trimiterea lucrarilor a fost 10 mai, iar castigatorii vor fi anuntati la data de 20 mai.

Printre solutiile NATO solicitate erau cererile tip blockchain de grad militar, desi in apelul public pe care l-a facut, organizatia a lasat sa se inteleaga ca cerintele sunt oarecum deschise. Mai exact, organizatia numita pentru cererile tip blockchain referitoare la „logistica militara„, „achizitii si finante„, precum si „alte aplicatii de interes pentru armata” .
Cum ar putea arata aceste propuneri ramane de vazut si nu este clar in ce masura NATO va face publice observatiile – desi organizatia intentioneaza sa prezinte argumentele de top in cadrul unei conferinte ce va avea loc in Estonia luna viitoare.
Cel putin un membru al NATO, respectiv SUA, a aratat un interes privind aplicatiile pe campul de lupta, folosind tehnologia blockchain. Luna trecuta, Departamentul Apararii al SUA, prin intermediul Defence Advanced Projects Research Agency (DAPRA), a emis un apel pentru un concept de sistem de mesagerie securizata, care foloseste un registru distribuit.

Blockchain NATO

Blockchain NATO

 

Este posibil ca natura distribuita de partajare de date a unui blockchain si-ar putea gasi calea intr-o aplicatie logistica orientata spre NATO; de asemenea tehnologia ar putea fi aplicata pentru plati pentru bunuri si servicii militare.

Concursul se urmareste, de asemenea, observatii care s-au axat pe dispozitivele conectate, astfel incat este posibil ca utilizarea tehnologiei blockchain sa fie propusa in acest domeniu, de asemenea.

 

sursa: http://www.coindesk.com/

https://www.ncia.nato.int/NewsRoom/Pages/160425_Innovation.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *