Australia se apropie de o decizie oficiala privind Regulamentul Valutar Bitcoin

12 mai 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Australia se apropie de o decizie oficiala privind regulamentul valutar al monedei virtuale Bitcoin, iar in acest sens guvernul australian a raspuns in mod oficial la un raport al Senatului, in care parlamentarii au sustinut ca tara ar trebui sa aduca schimburile valutare digitale interne in conformitate cu procedurile de Combatere a Spalarii Banilor (CSB) si normele de Finantare de Combatere a Terorismului (CTF).

Bitcoin Australia

Bitcoin Australia

 

In cadrul observatiilor nou emise, guvernul australian a indicat ca este de acord cu aceasta recomandare si ca asteapta o revizuire a legilor relevante privind acest domeniu, care urmeaza sa fie lansat in scurt timp.

Revizuirea are in vedere o serie de masuri pentru a sprijini dezvoltarea industriei FinTech, inclusiv regimul CTF din Australia existent si regimul CSB. Revizuirea ar trebui sa fie extinsa pentru a include schimburile valutare digitale convertibile si modul in care sa faca obligatiile ce decurg din tehnologia regimului CTF/CSB neutru, ” a fost precizat intr-o declaratie oficiala.

Guvernul a continuat seria de masuri prin a indica faptul ca o astfel de abordare ar pune Australia in conformitate cu deciziile luate de Marea Britanie si Canada, precum si recomandarile facute de standardele internationale ale Organismului Grupul Financiar de Actiune.

Bitcoin Australia

Bitcoin Australia

 

Raspunsul a continuat:

Studiile facute de catre Guvernul australian au in vedere aceste alternative si abordari pentru abordarea riscurilor spalarii banilor si finantarii terorismului, reprezentate de monede digitale, pe care unii aleg sa le foloseasca in scopuri mai putin nobile.”

Pe de alta parte, guvernul australian a reiterat faptul ca este dedicat incurajarii inovatiei in domeniul FinTech si ca intentionează sa faca modificari suplimentare asupra legilor existente, pentru a se potrivi celor care folosesc blockchains si valute digitale .
De exemplu, guvernul a fost de acord ca trebuie introdusa o masura prin care consumatorii care utilizeaza monedele digitale nu ar trebui sa fie impozitati de doua ori, o problema care a ridicat o atentie considerabila pe plan international si a indicat ca va explora tratamentul fiscal adecvat al monedelor digitale precum si daca acesta ar trebui sa creeze o forta speciala de lucru pentru a monitoriza industria.

 

sursa: http://www.coindesk.com/

http://www.treasury.gov.au/PublicationsAndMedia/Publications/2016/Gov-Response-Digital-Currency

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV