Craig Wright incheie scandalul Bitcoin cu „Scuze si la revedere”

11 mai 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Craig Wright incheie mediatizatul scandal Bitcoin privind identitatea sa ca inventatorul real cu „Scuze si la revedere” si declara ca nu mai doreste sa aduca dovezi pentru a demonstra ca el este creatorul monedei Bitcoin.

Saptamana a inceput cu afirmatia dramatica, mult mediatizata facuta de Craig Wright, care a proclamat ca el a fost Satoshi Nakamoto, inventator misterios si pseudoanonim al Bitcoin-ului. Acesta a declansat un imens scandal Bitcoin si frenezie in intreaga mass-media cu eforturile sale de a dovedi ca este adevaratul Satoshi. Patru zile mai tarziu, actul final al lui Craig Wright sub lumina reflectoarelor are loc si acesta incheie intregul scandal Bitcoin.

Controversa a inceput luni, cand BBC, The Economist si GQ au publicat interviuri cu Wright, care au dorit sa sustina cererea sa privind identitatea reala din spatele lui Satoshi. Odata ce vestea a aparut la inceputul saptamanii, criticii au strigat repede fault, unii sustinand ca Wright a fost implicat in comiterea fraudei in urma unei analize ulterioare a probelor facute publice pana in prezenta.

Intr-o intorsatura de situatie, antreprenorul australian Craig Wright a renegat promisiunea lui recenta a „muta” Bitcoin, cu scopul de a dovedi ca el este Satoshi Nakamoto pur si simplu afirmand ca „ii pare rau” si ca el este „stricat„, in timp ce se pregatea sa faca publica dovada accesului la cele mai vechi chei private. Acum, Wright a spus ca nu va oferi nicio dovada in plus, ceea ce indica faptul ca decizia sa a fost determinată de ” noi acuzatii ” impotriva lui. Intregul mesaj postat pe site-ul sau este, in mod curios, o imagine, preluand pagina de pornire cu toate posturile anterioare, inclusiv cel scris de Wright ca el a fost Satoshi, care lipseste acum. O teorie este ca site-ul sau – care nu este HTTPS securizat – este posibil sa fi fost piratat . Afirmatia este urmatoarea:

declaratie oficiala Wright

declaratie oficiala Wright

Cuvintele sale indica teoria sa, conform careia el este Satoshi Nakamoto, in ciuda investigatiilor facute pe baza dovezilor promise. Motivul pentru care el este considerat renegat spune: „Atunci cand au inceput zvonurile, calificarile si caracterul meu au fost atacate. Atunci cand aceste afirmatii au fost dovedit a fi false, noi acuzații au inceput deja. Stiu acum ca eu nu sunt suficient de puternic pentru acest lucru, pentru a duce aceasta lupta”. In noua sa postare pe blog acesta specifica de asemenea ca „ Am crezut ca as putea face asta. Am crezut ca as putea pune anii de anonimat in urma. Dar, dupa cum evenimentele din aceasta saptamana s-au desfășurat si am pregatit sa public dovada accesului la cele mai vechi chei, am clacat. Nu am curaj. Nu pot „.

El a continuat sa scrie ca el se teme de aceasta mutare, care va provoca „daune” celor care l-au ajutat sa se angajeze intr-un dialog deschis cu presa, numindu-i in acest sens pe directorul Fundatiei Bitcoin, fondatorul Jon Matonis si fostul maintainer Bitcoin Core, Gavin Andresen in mod specific, fiecare dintre ei scriind articole de blog ce au venit in sprijinul lui Wright. „Sper doar ca onoarea si credibilitatea lor nu este afectata iremediabil de actiunile mele.Ei nu au fost inselati, dar eu stiu ca lumea nu va mai crede asta acum„, a adaugat el, ceea ce implica in continuare ca el este adevaratul Satoshi Nakamoto.

Jon Matonis a publicat un mesaj prin intermediul social media, insistand subtil că Wright este Satoshi:

declaratie Matonis twitter

declaratie Matonis twitter

Wright a continuat sa spuna. „Pot spune doar imi pare rau. Si la revedere. „

Celelalte doua posturi de pe blogul sau – inclusiv unul mai recent, care a indicat planul de a muta monedele Bitcoin timpurii – au fost eliminate. Un reprezentant a refuzat sa ofere alte comentarii atunci cand a fost contactat.

sursa: https://www.cryptocoinsnews.com/

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *