Exista o legatura intre Craig Wright si pretul Bitcoin?

10 mai 2016 Uncategorized

Articol scris de Mirona Noru

Exista o legatura intre Craig Wright si pretul  Bitcoin? Au existat numeroase rapoarte care leaga anuntul lui Craig Wright ca el este adevaratul Satoshi Nakamoto si scaderea pretului  Bitcoin. Exista vreo conexiune reala?
Mass-media de masa a avut parte de zile de lucru ce au implicat multa munca de teren inca din momentul in care Craig Wright, omul de stiinta australian specializat in tehnologia calculatoarelor s-a auto-proclamat ca ar fi Satoshi Nakamoto, inventatorul monedei Bitcoin.

fluctuatia Bitcoin

fluctuatia Bitcoin

 

Dupa ce Craig Wright nu a reusit sa demonstreze in mod convingator ca el si Satoshi Nakamoto sunt una si aceeasi persoana, mass-media a prezentat situatia ca fiind de fapt o frauda, incercand sa manipuleze comunitatea si guvernul australian. Dar discutiile si acoperirea nu se limiteaza la identitatea creatorilor Bitcoin-ului. Fie pentru a depasi momentul ciudat referitor la publicarea prematura a stirilor care sa ateste faptul ca Craig Wright este adevaratul Satoshi Nakamoto; sau pentru a se folosi de intreaga situatie, mass-media mainstream a inceput sa speculeze cu privire la viitorul Bitcoin, prabusirea sa si daca Bitcoin este chiar necesar sa mai existe pe piata economica mondiala.
Dezvaluirea facuta de Craig Wright era de asteptat sa provoace unele turbulente care se vor vedea in pretul Bitcoin. Cu toate acestea, pana la urma efectul a fost descentralizarea monedei digitale afisate, care a crescut din umbra unei singure persoane sau a unei entitati.
Trendul privind Bitcoin a ramas in mare parte neschimbat pe parcursul acestei luni, inclusiv in zilele de dupa anuntul lui Craig Wright despre faptul ca acesta este adevaratul Satoshi Nakamoto si raspunsul comunitatii la dovada ca a divulgat identitatea sa ca adevaratul creator Bitcoin.

bitcoin tendinte

bitcoin tendinte

 

Se presupune ca speculatiile cu privire la modificarile privind pretul Bitcoin se datoreaza in principiu, din doua motive. Este foarte probabil ca, odata ce identitatea reala a lui Satoshi Nakamoto este confirmata, persoana sau persoanele care sunt identificate ca fiind Satoshi Nakamoto pot inunda piata cu lotul initial de peste 1 milion de Bitcoins, care este in valoare de cel putin $ 4.5 miliarde de euro, la pretul curent de piata. Acest lucru va duce la o crestere a ofertei de Bitcoin, ceea ce duce la o scadere a preturilor Bitcoin.
In acelasi timp, dezvaluirea creatorul Bitcoin facuta cunoscuta publicului, poate duce, de asemenea, la o crestere semnificativa a presiunii de reglementare. Amintiti-va de recentul proces impotriva companiei Apple de catre Biroul Federal de Investigatii, incercand sa forteze gigantul tehnologic sa deblocheze un iPhone care apartine unuia dintre teroristi? Același scenariu se poate relua in cazul monedei Bitcoin, de asemenea.
In functie de nationalitatea lui Satoshi Nakamoto, el/ei (adevaratul sau adevaratii inventatori) pot intra sub vizorul fiscal si de reglementare a autoritatilor solicitante de taxe pentru 4.5 miliarde $ in valoare de active Bitcoin, nedeclarate si detinute pe o perioada de aproape 8 ani. Dar asta este o alta poveste, care il va afecta numai pe Satoshi Nakamoto si nu intreaga comunitate Bitcoin.
In timp ce ultimele doua cazuri sunt mai susceptibile de a conduce la o scadere a pretului Bitcoin, exista un alt scenariu probabil, determinat de cresterea scazut a factorului de incredere dupa informatiile despre creatorii Bitcoin facute publice. In functie de persoana (persoanele) implicate, factorul de incredere in reteaua Bitcoin poate sa creasca sau sa scada.

bitcoin price fluctuation

bitcoin price fluctuation

 

Cu toate acestea, toate aceste scenariile mai sus mentionate sunt ipotetice in cel mai bun caz. Daca incidentul recent legat de dezvaluirea lui Craig Wright este un indiciu, atunci scaderea preturilor intalnita in ziua anuntului sau este inca in limitele normale, in conformitate cu tendinta existenta. Fluctuatia valorii monedei digitale nu a depasit 10 $, ceea ce conduce la concluzia ca comunitatea Bitcoin acum crescut suficient de mare, cu utilizatorii si tranzactii care permit sa se corecteze situatia de la sine.

Luand in considerare natura extrem de volatila inerenta a Bitcoin si datele privind preturile de piata disponibile, putem presupune ca fluctuatia preturilor in ziua in care Craig Wright s-a autoproclamat ca Satoshi Nakamoto a fost doar o coincidenta.

 

 

 

sursa: http://www.newsbtc.com/