Bitcoin alaturi de Uniunea Europeana de Ziua Europei

9 mai 2016 bitcoin, blockchain, EDCAB

Articol scris de Mirona Noru

Astazi, 9 mai, la nivelul intregului continent european, sarbatorim data infiintarii Uniunii Europene, ce a avut loc in anul 1950, sub numele de Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului. Ziua Europei este unul din simbolurile europene menite sa promoveze unitatea in randul cetatenilor europeni, indiferent de nationalitate, rasa, culoare si credinta.

Uniunea Europeana isi pastreaza caracteristicile de baza, fiind in primul rand o uniune economica si politica, avand 28 de state membre; Romania este acceptata in 2007, la data de 1 Ianuarie.

bitcoin uniunea europeana

bitcoin uniunea europeana

In cadrul acestui peisaj economic european, moneda Bitcoin incepe sa isi faca simtita prezenta tot mai mult si tot mai clar pe piata. Daca pana acum, jucatorii economici principali din mediul de stat si privat erau reticenti la utilizarea cripto-monedei, lucrurile incep treptat, treptat sa se schimbe.

Primavara europeana este acum una de natura economica si rezultatele schimbarii dau roade tot mai bogate.

Lucrurile se misca rapid in Europa in acest moment, in ceea ce priveste criptomoneda si tehnologia Blockchain. Comisia pentru afaceri economice si monetare a Parlamentului European a votat aproape in unanimitate adoptarea raportului legat de monedele virtuale.

Decizia de 54 la 1 a fost unul din ultimele obstacole pentru o măsură care ar putea sa conduca la crearea unui organ legislativ, iar urmatorul pas este votul intregului Parlament European.

Fondatorul Forumului de Tehnologie Blockchain si Moneda Digitala Europeana (EDCAB) a descris votul pozitiv ca fiind un pas inainte spre reglementarea platformelor ce utilizeaza cripto-monede, sub controlul autoritatilor, pentru o mai buna transparenta a intregului proces.

bitcoin european union

bitcoin european union

Anul 2016 este un an electoral la nivelul municipiilor europene, de aceea platforma de lucru pentru sistemul de votare cea mai dorita de catre autoritatile de pe vechiul continent pare sa fie Tehnologia Blockchain.

In acest sens, un grup de oficiali ucraineni au semnat un memorandum la finalul saptamanii trecute pentru a muta niveluri multiple de alegeri pentru Ethereum blockchain folosind E – vox, o platforma dezvoltata de un grup de companii, inclusiv Ambisafe, Distributed Lab si Kitsoft. Lista semnatarilor include seful agentiei de stat pentru e-guvernare, seful IT a Cabinetului de Ministri al Ucrainei, un consilier al presedintelui Ucrainei, un grup de ONG-uri si companii blockchain, cum ar fi Ambisafe, Vareger Group, Distributed Lab si KitSoft.

Ministrul Regatelor Unite al Marii Britanii si Irlandei de Nord al Cabinetul Primului Ministru, Matt Hancock este convins ca Tehnologia Blockchain ar putea transforma modul in care functionează guvernul. Intr-un discurs tinut la un eveniment organizat de Digital Catapult si Centrul de la Imperial College pentru Cercetare a Cripto-Monedei si Inginerie (IC3RE), Hancock a subliniat unele dintre planurile actuale ale guvernului de a utiliza tehnologia blockchain pentru aplicatii guvernamentale.

Un alt pas important vine din Elvetia: Orasul Zug accepta moneda Bitcoin pentru serviciile publice. Consiliul orasului de mici dimensiuni a luat decizia in data de 3 mai 2016 pentru a accepta plati cu moneda Bitcoin pentru taxe si utilitati publice, ca parte a unui proces de acceptare a cripto-monedelor.

Moneda Bitcoin a reusit sa starneasca insa nu doar curiozitatea autoritatilor, ci si a bancilor. Daca pana acum atitudinea era una negativa, datorita lipsei oficiale de reglementare, incepand cu anul acesta bancile au inceput sa fie tot mai receptive si sa puna din ce in ce mai multe intrebari legate de cripto-monede, tehnologia Blockchain si cum exact functioneaza registrele distribuite exact.

Banca centrala a Frantei a lansat un nou raport privind stabilitatea financiara intr-o era de digitalizare, care de mai multe ori atinge si valutele virtuale si tehnologia blockchainRaportul noteaza faptul ca Banque de France efectueaza propriile sale cercetari in legatura cu acest subiect, in colaborare cu Consiliul pentru Stabilitate Financiara (FSB ), un corp al guvernatorilor bancilor centrale si oficiali guvernamentali din grupul G-20. Pe de alta parte, raportul subliniaza modul in care tehnologia ar putea fi folosite pentru a remodela modul in care pietele functioneaza.

De asemenea, Vicepresedintele celei mai mari banci din Rusia, Sberbank a declarat urmatoarele:
Ma tem ca in urmatorii zece ani bancile nu vor mai fi prin preajma si nu o sa mai am unde sa ma duc la munca. Acum , exista platforme de tip peer- to-peer de creditare si sisteme de plati in curs de dezvoltare, bazate pe tehnologia blockchain.”

Moneda Bitcoin incepe sa castige teren din ce in ce mai mult si se alinieaza conform standardelor europene moderne: transparenta, eficienta si siguranta. Acest lucru duce la castigarea unui capital de imagine, Bitcoin primind un vot de incredere din partea autoritatilor, a utilizatorilor si a bancilor. De asemenea criptomoneda reuseste sa stabilizeze imaginea unei monede de schimb valide pentru tranzactii si sa distruga miturile care odata spuneau ca Bitcoin este tinta preferata a hackerilor.

Sarbatorim impreuna Ziua Europei si ne dorim ca in viitor, alaturi de institutiile europene, sa reusim sa schimbam paradigma economica, iar Bitcoin sa devina moneda virtuala oficiala a Uniunii Europene.

La multi ani Europa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *