Orasul Zug din Elvetia accepta Bitcoin la plata serviciilor publice

9 mai 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Orasul  Zug din Elvetia accepta moneda Bitcoin pentru serviciile publice, reprezentand un prim pas important pentru moneda Bitcoin la nivel european,  care incepe sa fie recunoscuta pe piata economica drept o moneda de schimb valida si de incredere pentru utilizatorii sai.

 switzerland bitcoin

switzerland bitcoin

 

Consiliul orasului de mici dimensiuni din Zug, Elvetia a luat decizia in data de 3 mai 2016 pentru a accepta plati cu moneda Bitcoin pentru taxe si utilitati publice, ca parte a unui proces de acceptare a cripto-monedelor.

Micul oras este deja cunoscut pentru operatiunile sale FinTech cu crestere rapida, chiar fiind numit „Cripto Valley” de unii, cu 15 firme orientate spre FinTech fiind situate acolo. Se pare ca consiliul orasului are sperante sa transforme Zug intr-un hub tehnologic si financiar cu evolutie continua – dupa ce a imbratisat noua identitate cu aceasta miscare legislativa.

Intr -un raport dat de Stad Zug, o publicatie locala, primarul orasului, Dolfi Müller a declarat: „Dorim sa exprimam deschiderea noastra catre noile tehnologii prin exprimarea propriilor noastre experiențe cu Bitcoin. Vom invita companiile FinTech in Zug pentru a face schimb de idei cu Consiliul Local. Scopul nostru este de a satisface nevoile lor de dezvoltare optimizate in mediul nostru economic prosper.”

Pe masura ce programul pilot este pus in aplicare, in primul rand va permite initial realizarea platilor pana la 200 de franci si eventual, va introduce posibilitatea de a plati sume mai mari mai tarziu, in viitor. Conform termenului, procesul de implementare va dura pana in 2016, cu o analiza in urma pentru a determina costurile si beneficiile deciziei. Aceasta analiza va determina in cele din urma, daca consiliul local va continua sau nu sa permita plati Bitcoin pentru serviciile municipale.

Dupa aceasta mutare legislativa va avea loc, anumiti utilizatori de Bitcoin vor avea in vedere acest oras mic; care are deja avantajul de a fi situat in Elvetia – tara care este cunoscuta pentru mediul sau de afaceri prietenos si sarcini relativ mici de reglementare.

Lunga istorie a Elvetiei de stabilitate, reglementare si de neutralitate politica, a facut tara un hub pentru afaceri financiare conexe. Asa ca, ar trebui sa nu fie nicio surpriza ca orasul care ia in considerare aceasta radicala de a accepta Bitcoin pentru plata utilitatilor este amplasat in Elvetia. De fapt, mediul de afaceri din Elvetia si economia de piata relativ libera, chiar a ajutat sa aiba loc transferul portofelului Bitcoin si cel de schimb, Xapo, sa se mute in Elvetia anul trecut.

In plus, impreuna cu statul din care face parte- Elvetia, fiind un loc, in general, prietenos pentru a face afaceri. Orasul Zug ofera, de asemenea, cetatenilor sai o abordare relativ hands – off pentru economia locala. Orasul elvetian Zug ofera una dintre cele mai mici rate de impozitare din lume. Aceasta combinatie de o abordare hands-off de guvern si avantajele fiscale mari, vor face din acest oras mic un centru economic de succes in cazul in care infloreste comertul mondial . De asemenea, 3 % din volumul de petrol din lume (petrol brut și rafinat) este comercializat prin intermediul Zug si orasul sau invecinat, Barr .

Aceste caracteristici economice benefice vor face probabil Zug un loc ispititor pentru FinTech, Bitcoin si start-up-urile blockchain.

city of zug

city of zug

 

 

sursa: https://news.bitcoin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *