Yi Huiman, presedintele Bancii Chinei: bancile se vor concentra pe Blockchain

5 septembrie 2018 blockchain

Articol scris de Andreea Mihalcea

Presedintele Bancii Industriale si Comerciale a Chinei (ICBC), Yi Huiman, a declarat intr-un interviu recent ca institutia financiara pe care o conduce doreste sa adopte Blockchain. Tehnologia va fi folosita pentru inovatii in diferite activitati precum stocarea si procesarea datelor, administrarea retelelor de internet si AI – inteligenta artificiala. ICBC a fost fondata in 1984 si in momentul actual este cea mai mare banca din China, avand peste 5.000 de clienti persoane juridice si 530 de milioane de clienti persoane fizice. Din 2017, institutia s-a concentrat pe dezvoltarea unor servicii smart banking si pe inovarea intregului sistem bancar.

Yi Huiman

Potrivit declaratiilor lui Yi Huiman, tehnologia Blockchain va reprezenta baza devoltarii serviciilor din ecosistemul financiar, asigurand datele financiare dintre partile care colaboreaza. Principiul de baza al functionarii consta in asigurarea securitatii in ceea ce priveste tranzactiile dintre doua parti, eliminand necesitatea unei a treia parti intermediara, de exemplu o banca.

Intr-un discurs recent, secretarul general al partidului de guvenamant din Republica Populara Chineza, Xi Jinping, a numit Blockchain o “importanta descoperire”. De asemenea, s-a precizat faptul ca platforma va facilita modul in care bancile efectueaza raportul auditului de autenticitate a afacerilor, va reduce costurile de afaceri, va imbunatati sistemul si totodata va putea preveni si controla riscurile in afaceri.

Avand in vedere ca reprezinta cea mai inovatoare metoda de organizare in a multor domenii de activitate, Jinping a sugerat ca tehnologia Blockchain ar putea fi utilizata chiar si pentru asistarea autoritatilor in reglementarea si consolidarea schimbului de informatii intre departamentele afacerilor.

Statul face eforturi persistente in ceea ce priveste adoptarea Blockchain in mai multe industrii. Saptamana trecuta, Beichuan Oiang, un judet autonom din provincia Sichuan, si Beijing Sinfotek Group (firma de constructii si inginerie) au pus bazele unei companii bazate pe Blockchain cu scopul de a dezvolta economia in industria forestiera.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/industrial-and-commercial-bank-of-china-to-embrace-blockchain-technology

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *