White House, prin presedintele Trump, sustine implementarea blockchain in Statele Unite

29 septembrie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

White House sustine implementarea tehnologiei revolutionare blockchain in Statele Unite ale Americii, dupa ce administratia Trump isi reafirma angajamentul fata de aceasta tehnologie cu potentialul de a imbunatati operatiunile guvernului american.

Will-Trump-make-Bitcoin-great-again

Vorbind in cadrul Data Transparency 2017, o conferinta care a explorat rolul datelor deschise in guvern in decursul acestei saptamani, doi oficiali de la White House au subliniat faptul ca tehnologia distribuita este din ce in ce mai mult vazuta ca fiind esentiala pentru considerentele politicii si strategiei Statelor Unite.

Cu inteligenta artificiala si blockchain-ul, White House exploreaza o intreagă gama de capabilitati avansate, care ar putea fi de folos guvernului„, a declarat Margie Graves, sef adjunct al departamentului de informatii federale din cadrul Oficiului de Management si Buget (OMB) in cadrul evenimentului.

Observațiile sunt remarcabile, dat fiind faptul ca OMB, condusa de co-fondatorul Congressional Blockchain Caucus, Mick Mulvaney, este responsabil pentru realizarea viziunii presedintelui asupra ramurii executive a guvernului. Principiul de baza al acestui departament este eficientizarea birocratiei si imbunatatirea capacitatii de reactie a cetatenilor prin tehnologie.

In observatiile sale, Graves – care a spus ca se va intalni luna trecuta cu avocatul specializat in blockchain Don Tapscott pentru a discuta despre cazurile de utilizare pe care guvernul ar putea sa le exploreze – a subliniat ca ea si Mulvaney vad tehnologia distribuita blockchain ca un instrument potential puternic.

In mod specific, Graves vede posibilitatea utilizarii blockchain in reducerea cazurilor de frauda si deseuri, reducerea cheltuielilor si consolidarea apararii si a securitatii cibernetice. Aceasta a continuat:

Aceste tipuri de tehnologii sunt intotdeauna ceva pe care ar trebui sa le exploram. Nu vreau ca si clientii mei sa fie ultimii care stiu sau sa fie ultimii care sa poata profita de unele dintre acestea„.

Cu toate acestea, nu este pentru prima oara cand un oficial al administratiei Trump a luat o pozitie privind tehnologia blockchain.

In luna martie, Mark Calabria, economist-sef al vicepresedintelui Mike Pence, a declarat intr-o conferinta de la Washington ca a existat un mare entuziasm la Casa Alba fata de blockchain, sugerand ca progresul spre adoptare ar putea fi vazut in urmatorii ani.

bitcoin_blockchain_regulation_2016_dinbits

sursa: https://www.coindesk.com

One comment

  1. Adrian spune:

    Casa Alba inaite de toate de toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *