Western Union doreste acordarea unui brevet pentru analiza monedei digitale Bitcoin

22 martie 2017 bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Gigantul Western Union doreste acordarea unui brevet pentru un sistem de analiza a tranzactiilor, care ar putea fi aplicabilitate in domeniul monedelor digitale, cum ar fi Bitcoin. Biroul de Patentare a Marcilor din Statele Unite ale Americii (USTPO) a publicat cererea de brevet venita din partea Western Union pentru analiza sistemelor de lucru legate de „analiza tranzactiilor multi-retea“, pe 16 martie.

bitcoin-and-western-union

Aplicatia, care enumera sase inventatori, a fost prezentata initial in luna septembrie a anului trecut. Desi nu este strans legata cu zona tech, sistemul, conform descrierii, are aplicabilitate in domeniul criptomonedelor, Bitcoin fiind evident cea mai vizata dintre toate. Acest brevet acordat companiei Western Union este de fapt rezultatul unui efort al gigantului de a dezvolta un mijloc de a analiza „acest sistem bazat pe locatie-tranzactie“. Acest proces de analiza financiara ar putea fi ajustat pentru a include tranzactii care implica Bitcoin sau alte valute digitale.

Reprezentantii Western Union declara:

“… in diferite exemple de realizare, reteaua de transfer de date electronice poate fi configurata pentru a sprijini si pentru a efectua transferuri pentru diferite tipuri de valute, inclusiv monedele traditionale fiat si /sau cele digitale, valute centralizate si / sau de-centralizate, criptomonede si orice alt mijloc de schimb … intre dispozitivele de lucru si client si / sau sisteme externe in diferite zone, regiuni sau jurisdictii.

Faptul ca Western Union doreste acordarea acestui brevet nu este deloc surprinzator, avand in vedere interesul acordat pana acum de gigantul financiar privind brevetele legate de zona tehnologica si parteneriatul cu start-up-ul bazat pe un registru distribuit Ripple, lansat in aprilie, 2015.

De asemenea, firma a pledat pentru impunerea de controale impotriva spalarii de bani asupra intreprinderilor valutare digitale, actiune premergatoare impunerii cadrului de reglementare privind BitLicense in New York.

western-union-bitcoin-main

sursa: http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=3&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=bitcoin&OS=bitcoin&RS=bitcoin

http://www.coindesk.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *