Wall Street Journal isi creeaza propria criptomoneda

4 octombrie 2018 accepta bitcoin, cryptomoneda, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Wall Street Journal isi creeaza propria criptomoneda. Care este scopul acestei actiuni? Publicatia cu traditie fondata in 1883 si castigatoare a multiple premii Pulitzer doreste sa inteleaga mai bine piata crypto, aratandu-si de multe ori de-a lungul timpului sustinerea pentru domeniul digital prin publicarea de articole Bitcoin related.

Nu este nici un secret faptul ca mass-media de masa nu este cel mai mare fan al criptomonedelor, de multe ori publicand rapoarte senzationale cu scopul de a obtine vizualizari, insa fara a avea un continut pe masura titlului. Insa de-a lungul timpului Wall Street Journal (WSJ) si-a aratat interesul de a aduce o schimbare prin articolele sale, dar cel mai important a adus la masa avantajul consistentei. Acest fapt nu a ramas neobservat si a facut din aceasta publicatie sa fie una atractiva pentru traderi. WSJ este acum o parte activa a pietei crypto dupa ce a creat propria criptomoneda – numita WSJCoin.

Oamenii de stiri americani au inceput calatoria pentru a-si crea propriile criptomonede, pentru ca, asa cum au spus ei, pentru a scrie despre un domeniu domeniu nou, mai intai trebuie sa „inteleaga mai bine ce conduce aceasta piata digitala salbatica – tehnologia, hype-ul si inovatia, combinate cu hacking-ul, manipularea pietei si reglementarea sporita. „

Cercetarile lor a inceput in Japonia, un hub important, unde echipa de jurnalisti a gasit un start-up blockchain si a angajat unul dintre programatorii lor pentru a scrie un cod care constituie cadrul unei noi criptomonede.

Daca pana acum sa scrie despre criptomonede si despre piata in general facea sa para ca domeniul digital nu este unul atat de dificil, atat de greu de implementat si de inteles, curand jurnalistii si-au schimbat opinia. In cadrul unui proces considerat initial aparent unul usor, dificultatea intampinata nu a fost aceea de a crea o criptomoneda, ci mai degraba de a crea una care este practica si comercializata suficient de bine pentru a atrage atentia investitorilor si a exchange-urilor. Fara interesul acestor doua parti, criptarea nu este altceva decat un cod pierdut. Sa fii revolutionar se pare ca nu este atat de usor pe cat pare in teorie, nu?

Jurnalistii au colaborat cu dezvoltatorul Makoto Takemiya si astfel s-a nascut $ WSJ. Tokenul a fost conceput cu o aprovizionare de 8,4 miliarde de monede, iar dupa ce au fost determinate toate specificatiile, cryptomoneda a fost lansata oficial.

Desi aceasta a fost bine primita in prima instanta de comunitate, un alt impediment pe care jurnalistii de la Wall Street Journal l-au intampinat fost atitudinea in ceea ce priveste cryptomonedele noi in randul investitorilor noi. Motivul? O opinie negativa din partea celor au pierdut o suma considerabila de bani in ultimul an datorita ciclului de tranzactionare bull-run-bear-crash-market.

In ciuda acestui fapt, dovezile sugereaza ca interesul la nivel institutional, in zona de retail si corporate privind cryptomonedele si tehnologia blockchain este la un nivel tot mai mare.

Miscarea celor de la Wall Street Journal este una admirabila, care sustine industria digitala noua. Tokenul lor va fi folosit in prima faza numai pentru industia ziarelor, dar cel mai important aspect al acestei miscari este dorinta acestora de a intelege cum functioneaza acest sistem, cum il pot imbunatati si in definitiv, cum articolele lor pot avea mai multa consistenta si impact asupra publicului iubitor de cryptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *