Premierul maltez la ONU: Cryptomonedele reprezinta viitorul inevitabil

4 octombrie 2018 bitcoin, blockchain, ethereum, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Premierul maltez si-a folosit timpul dedicat discursului sau din cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite pentru a vorbi despre potentialul Blockchain si al cryptomonedelor, pe care le considera o parte inevitabila a viitorului digital. Potrivit lui Joseph Muscat, cryptomonedele reprezinta viitorul inevitabil al banilor. Acesta a facut declaratii referitoare la piata crypto si tehnologia Blockchain in cadrul unui discurs recent in cadrul dezbaterii generale a celei de-a 73-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.

Primul ministru al Republicii Malta considera ca utilizarea Blockchain va genera o societate mai transparenta si echitabila. Blockchain face din cryptomonede viitorul inevitabil al banilor; mai transparent, deoarece ajuta la filtrarea afacerilor bune de afaceri rele. Dar tehnologia registrului distribuit poate face mult mai mult”, a declarat Muscat. Politicianul considera ca noua economie digitala va conduce la existenta unei societati mai protejate si, in viitor, la un stat digital.

Utilizarea tehnologiei Blockchain poate asigura ca nimeni nu este privat de proprietatea sa legitima din cauza datelor compromise. In domeniul asistentei medicale, tehnologia registrului distribuit ar insemna ca pacientii au acces asupra dosarelor lor medicale, facand din sistemul medical unul mai eficient. De asemenea, corporatiile ar deveni mai responsabile, raspunzand in fata actionarilor.

Mai precis, tehnologia va influenta sistemele politice, civice si corporative, considera Muscat. Potentialul Blockchain de a rezolva “problemele vechi de zeci de ani” a fost motivul pentru care Malta doreste sa devina capitala mondiala a retelei Blockchain. Malta si-a propus sa devina prima jurisdictie din lume care sa reglementeze tehnologia. In plus, politicile tarii insulare din Marea Mediterana sunt favorabile, trei legi noi pro-crypto fiind adoptate in luna aprilie.

Acestea nu sunt singurele declaratii care arata deschiderea autoritatilor malteze fata de piata crypto. In luna iunie, Asociatia Bancherilor din Malta a numit un nou presedinte. Marcel Cassar este cunoscut ca fiind un sustinator al tehnologiei Blockchain, pe care o considera un “vis al bancherilor”. Mai mult decat atat, cryptomonedele sunt “aici sa ramana”, reprezentand viitorul inevitabil al banilor.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/malta-to-united-nations-cryptocurrency-is-inevitable-future-of-money/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV