Vremuri bune pentru Bitcoin si tehnologia Blockchain in 2016

4 ianuarie 2016 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Ultima săptămână din 2015 a adus multe lucruri interesante pentru Bitcoin și blockchain pentru intrarea în 2016. Un semnal pozitiv a fost atenția tot mai mare din mass-media precum Forbes, Fortune si The Wall Street Journal.
Fortune a efectuat o analiza atât a indicatorilor pozitivi cat și negativi și a concluzionat ca partile pozitive le depasesc pe cele negative în 2016.

Pe partea pozitivă, Fortune citeaza mai mulți indicatori. Unul dintre ei este stabilitatea. Ca marfă, Bitcoin a demonstrat mai multă stabilitate în 2015 decât în ​​trecut. Prețul Bitcoin a variat între 200 $ și 300 $ in primele noua luni ale anului. Acesta a depasit 300 $ iulie și octombrie, apoi a ajuns la 500 $ pentru scurt timp, în noiembrie, înainte de a scădea din nou la300 $. Acesta a crescut constant în ultimele două luni și a rămas la finalul anului la 400 $. Cea mai bună veste în 2015 s-a axat pe blockchain, registrul public care înregistrează toate tranzacțiile Bitcoin. Blockchain a devenit „cuvântul de ordine” în tehnologia financiara în 2015. Instituțiile financiare precum New York Stock Exchange, Goldman Sachs, JPMorgan, American Express, MasterCard și Via si-au anunțat interesul pentru blockchain. La data de 30 decembrie, Nasdaq a finalizat prima tranzactie de valori utilizând tehnologia blockchain.

Cei care văd blockchain fără Bitcoin nu realizeaza ca unul este necesar pentru ca celălalt să existe, au remarcat mai multi observatori. John Evans, un inginer de software a afirmat că Bitcoin este pentru serviciile financiare blockchain ce Internetul a reprezentat pentru intranet acum 20 de ani.

Evans spune ca Bitcoin este valoros pentru același motiv pentru care si aurul este valoros. Aurul este greu de contrafăcut, rar, ușor de transportat și rafinat. Bitcoin, observă Evans, îndeplinește toate aceste criterii laolaltă.

One comment

  1. Cosmin spune:

    Buna seara,doresc sa achizitionez bitcoin in valoare de 1400 euro,putem sa rezolvam cumva? terminalele zebrapay mai efectueaza tranzacti cu bitcoin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *