Vor înlocui complet banii virtuali monedele şi bancnotele?

4 februarie 2016 bitcoin

Articol scris de Cosmin Gheorghe

Sfârşitul banilor cash ar putea fi mai apropiat decât credem, iar trecerea la moneda digitală nu mai este considerată o ficţiune. Bănci centrale, comerciale şi economişti de marcă propun interzicerea tranzacţiilor cash, în principal pentru a se accelera creşterea economică.

Sesizând cererea de pe piaţă pentru alternativa la banii clasici, întreprinzătorii au lansat zeci de valute digitale în ultimii ani, dintre care bitcoin a reuşit să se impună cel mai bine în plăţile digitale. De remarcat că în 2015, bitcoin-ul a fost singura valută care s-a apreciat în raport cu dolarul. Acum, bănci centrale ca cele din Ecuador, Filipine, Marea Britanie şi Canada cochetează cu ideea trecerii la bani virtuali.

În teorie, moneda digitală va combina inventivitatea utilizarii monedelor virtuale private cu stabilitatea şi garanţia oferită de emisiunile monetare supervizate de către guvernele naţionale. Valuta viitorului ar fi deci o combinaţie între moneda actuală, care este emisă de o bancă şi cea electronică, virtuală, ca bitcoin de exemplu, care este este generată într-o reţea de computere, nesupravegheată de vreo autoritate monetară, împrumutând de la fiecare dintre cele două modele cele mai bune caracteristici.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV