Un prim pas căre industrializarea software

2 februarie 2016 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

O echipa de trei dezvoltatori putin trecuti de 20 de ani (Jesse Gileppa, Dao Zhou și Julie Lovisa), condusa de Noel Lovisa, a creat o tehnologie cu totul noua de software, o tehnologie care utilizeaza o retea peer-to-peer de experți software numiti furnizori care tranzacționeaza exclusiv folosind Bitcoin. „Este destul de simplu”, spune Noel Lovisa, fondatorul Code Valley. „Ai prefera ca software-ul să fie scris de o mână de generalisti, sau de mii de specialiști, fiecare fiind un expert pe partea lui de proiectare?”, Spune Noel. Această declarație merge direct la inima tehnologiei. În loc de o echipa de dezvoltatori de software care scrie milioane de linii de cod (metoda de astăzi pentru producerea de software), un dezvoltator acum „propune” ce ar trebui să facă software-ul și, putin mai târziu, un program software care îndeplinește exact aceste cerințe este returnat. Dezvoltatorul nu știe ca programul a fost de fapt proiectat colectiv de sute de mii de furnizori care au fost contractati pentru expertiza lor.

Industrializarea software ar putea pune capăt multora dintre problemele cu care industria se confruntă în prezent. „Oricat de greu ar putea fi să recunoaștem, este posibil ca industria software sa nu fi ieșit din criza de la sfârșitul anilor ’60. În alte industrii stabilite, depășirea programului reprezinta aproximativ 4% din timp. În industria software, depasirea programului reprezinta 33% din timp. Se pare că software-ul nu a avut într-adevăr o șansă de a ajunge ca o industrie „, spune Julie Lovisa, care (ironic) a trecut de la o cariera de cercetare de succes în Inginerie Civilă să se alăture echipei de la Code Valley în 2014.

Acum, un singur program este lucrarea a sute de mii de furnizori contractati și fiecare se ocupă de tranzacții exclusiv cu Bitcoin. Surprinzător, procesul de dezvoltare software folosind tehnologia Code Valley este unul implicit, ceea ce înseamnă că un furnizor moștenește reputația celor contractati, prin urmare, va alege aceste persoane cu mare grijă. Aceasta promovează cultivarea, pe termen lung a relațiilor de încredere între furnizori, condițiile perfecte pentru canalele de micro-plată.

Deși Code Valley nu l-au pus inca la dispoziția publicului, se pare programul lor de dezvoltare este semnificativ avansat – site-ul Code Valley a fost aparent construit folosind exact această tehnologie, a necesitat peste 500.000 de contractanti și a durat doar cateva minute pentru a fi construit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *