Cinci investitori din Marea Britanie ,parteneri într-un proiect Blockchain

9 februarie 2016 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Cinci cunoscuți operatori britanici de fonduri au colaborat pentru a explora potențialul de economisire a costurilor de tehnologie blockchain în sistemele de tranzacționare.

După cum s-a raportat în Financial Times, Schroders Investment Management și Aberdeen Asset Management au inițiat proiectul, împreună cu Columbia Threadneedle Investments.
Se vorbește că Aviva Investors și Henderson Global sunt, de asemenea, implicate în discuțiile privind acest proiect. Totaliatea fondurilor – care reprezintă active de peste £ 1TN ($ 1.44tn) – explorează posibilitatea tehnologiei blockchain de a economisi miliarde prin eliminarea intermediarilor și reducerea prelucrării manuale a tranzacțiilor, care poate dura zile intregi până la finalizarea tranzacției în sistemul actual.

Potrivit Financial Times, firmele caută diverse aplicații pentru tehnologia blockchain, inclusiv tranzacționarea directă a valorilor. Instituțiile financiare au venit împreună într-un număr destul de mare în ultimul an pentru a explora posibilitățile tehnologiei blockchain, care se reuneste în consorții, cum ar fi R3, care are acum asociate peste 40 de bănci. Cu toate acestea, acest lucru pare a fi prima dată în care casele de fonduri s-au reunit pentru a analiza tehnologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *