Volumul de tranzactionare Bitcoin creste vertiginos in Venezuela

12 august 2016 accepta bitcoin, bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Venezuela va avea nevoie de o diagrama mai mare pentru volumul de tranzactionare Bitcoin: pe masura ce economia nationala se adanceste intr-un haos interminabil, Venezuela si-a depasit inca o data propriul sau volum de tranzactionare Bitcoin in prima saptamana a lunii august si va avea nevoie probabil de o diagrama mai mare pentru lunile urmatoare.

venezuela-bitcoin-1
Portofelul electronic din Venezuela: un rai in iadul economic

Venezuela a stabilit iarasi un nou record Bitcoin privind volumul tranzactiilor, care a cunoscut o crestere exponentiala de la inceputul anului 2016. Volumul de tranzactionare Bitcoin in prima saptamana a lunii august a ajuns la 141,744,733 bolivari (aproximativ 141.000 USD), devansand recordul din saptamana anterioar de 117,116,539 bolivari (aproximativ 117.000 $).

coin-dance-localbitcoins-VEF-volume-1

Cresterea Bitcoin in Venezuela este in contrast cu problemele economice ale natiunii si starea generala negativa de la moartea fostului presedinte Hugo Chavez. Tara are cea mai mare rata a inflatiei din lume, ocupand aceasta pozitie de trei ani, in prezent fiind estimata la o valoarea pozitionata undeva intre 186 % pana la 720 %, potrivit FMI.

bolivarsa


De fapt, in cadrul unei analize realizate de Bloomberg, prin care s-a realizat masurarea cifrelor inflatiei si a somajului in fiecare tara, a fost relevat faptul ca Venezuela detine primul loc la nivel mondial, fiind din pacate tara cel mai nefericita din lume. Este, de asemenea, cu mult inaintea statelor Argentina si Africa de Sud, tari situate pe locul al doilea si respectiv al treilea pe lista.

Volumul de tranzactionare Bitcoin: dovada a increderii in moneda digitala


Pentru cetateanul venezuelean, Bitcoin reprezinta o salvare. Economia tarii a fost asfixiata de devalorizarea monedei nationale Bolivar, in urma controalelor stricte de capital care impiedica oamenii de la convertirea la valute mai puternice , cum ar fi dolarul american, euro sau chiar peso columbian.

Cu toate acestea, Bitcoin ofera mai multe beneficii decat chiar cele mai ‘puternice’ monede fiat pentru Venezuela. Bitcoin poate fi folosit pentru a cumpara toate tipurile de bunuri on-line, pentru a trimite sau primi bani din afara tarii. Dar, mai important, moneda digitala il ajuta pe cetateanul de rand, pentru a evita contactul cu piata neagra privind un schimb de valuta straina, in timp ce ofera noi oportunitati de locuri de muncă on-line pentru cetateanul de nivel mediu.

In acelasi timp, statutul juridic al monedei Bitcoin in tara este neclar. Acest lucru se datoreaza faptului ca guvernului venezuelean trateaza Bitcoin nu ca pe o moneda, ci ca pe o proprietate; si in timp ce autoritatile au exercitat presiune asupra schimburilor Bitcoin in tara, acest domeniu juridic gri a facut posibil pentru SurBitcoin, Yabit si Cryptobuyer sa ramana operationale.

De exemplu, autoritatile din Venezuela au abordat SurBitcoin sub acuzatia de schimb valutar ilegal. „Din moment ce Bitcoin nu este considerat a fi moneda, in conformitate cu legea venezueleana, am functionat foarte bine„, a declarat Rodrigo Souza, dezvoltator de baza in cadrul companiei-mama a lui SurBitcoin Blinktrade. „Ei nu au luat masuri suplimentare„, completeaza acesta.

 vnzlbtc_01-400x250

Bitcoin devine singurul mijloc functional de schimb din tara

Fondul Monetar International preconizeaza ca Venezuela se va confrunta cu o recesiune profunda in 2016, cu o contractie de 8%, depasind reducerea de 5,7 % din 2015. De asemenea, se anticipeaza ca inflatia va creste cu 500% in 2016 si va continua sa creasca in 2017 .

In ultimii patru ani, Venezuela a fost in criza constanta si niciodata nu a explodat”, explica fotograful Ybarra Zavala pentru revista Time. „Dar acum, imi este foarte frica de modul in care se va termina. Cred ca Venezuela a trecut o linie fara intoarcere. Sunt ingrijorat ce se va intampla in continuare„.

Exista, intr-adevar, multa incertitudine atunci cand guvernul venezuelean a impus introducerea unor masuri nepopulare pentru a ajuta economia, ducand la rezultate dezastruoase. In cazul in care cele mai rele predictii cu privire la viitorul economiei Venezuelei se materializeaza, atunci Bitcoin poate deveni singurul mijloc functional de schimb pentru oamenii din tara.

sursa: https://blog-imfdirect.imf.org/2016/01/22/latin-america-and-the-caribbean-in-2016-adjusting-to-a-harsher-reality/ 

 http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-04/these-are-the-world-s-most-miserable-economies

https://news.bitcoin.com 

http://time.com/4419186/photographing-venezuela-collapse/

http://www.economist.com/news/americas/21690098-country-brink-social-explosion-only-negotiated-transition-can

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV