Serviciul Postal din Australia dezvaluie trei cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

11 august 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Serviciul postal din Australia este in cautarea unei platforme blockchain in curs de dezvoltare, pentru a usura accelerarea la nivel global a serviciilor de identitate digitale.

Australia-post-750x420-750x410

Serviciul Postal din Australia vede posibile trei mari cazuri de utilizare

Anuntand aceasta stire majora in cadrul conferintei de guvern pe domeniul tehnologiei, Rick Wingfield, un partener al Serviciului Postal din Australia, a descris trei cazuri potentiale de utilizare care ar putea ajuta la evolutia industriei postale, dupa dezvaluirea de la inceputul acestui an, conforma careia tehnologia blockchain a fost luata in considerare pentru implementare.

Cele trei cazuri de utilizare includ identitea, e-vot si registrele serviciului postal. In plus, Wingfield a recunoscut ca sunt experimente in curs de desfasurare privind registrul distribuit, ca parte a efortului de cercetare si dezvoltare. Partenerul Serviciului Postal considera ca aceasta tehnologie poate imbunatati guvernarea prin implementarea tehnologiilor digitale de identitate.

Wingfield a explicat:

Daca vom digitaliza cu succes economia si partile dure ale economiei, care nu au fost digitalizate inca, cum ar fi sanatatea, educatia si serviciile guvernamentale, trebuie sa ne asteptam la o perioada de timp mai lunga de implementare, deoarece implementarea necesita incredere in primul rand.

Procesul de gestionare a rapoartelor de identitate cu ajutorul documentelor si a software-ul este greoaie si costisitoare, Wingfield a continuat. El explica faptul ca hartiile fizice proceseaza in prezent un sfert din procesul de verificare a identitatii in cadrul Oficiului Postal australian. Cu toate acestea, entitatea guvernamentala este in cautarea de a trasforma aceste date de identitate privata intr-un blockchain public. Wingfield a explicat:

Atunci cand ne gandim la blockchain, noi nu vrem ca informatiile private ale oamenilor sa fie luate si puse intr-un registru public, deoarece ar deveni foarte repede o „oala de miere” pentru escroci si hackeri si chiar in cazul in care datele au fost criptate, probabil, nu este o idee buna.

blockchain-2048

Oficiul Postal din Australia crede ca protocolul poate oferi cetatenilor controlul asupra identitatii lor digitale. O arhitectura formata din doua-chei ar putea oferi cetatenilor acces la datele lor criptate, in timp ce serviciile guvernamentale detin cealalta cheie, a spus Wingfield.
Organizatia este, de asemenea, in cautarea de servicii de e-vot verificate printr-un protocol blockchain. Wingfield a explicat ca, prin utilizarea tehnologiei, voturile cetatenilor ar fi private si inalterabile.
Nu poti inversa votul unui cetatean care a votat pe cineva. Votul este astfel imuabil si ofera un registru al tuturor tranzactiilor „, a declarat executivul postal.

Industria Blockchain in crestere in Australia

Tehnologia blockchain a avut un impact pozitiv pana acum in Australia, odata cu cresterea volumului de tranzactionare pe LocalBitcoins. In plus, principala bursa de valori din regiune experimenteaza, de asemenea, cu tehnologia blockchain. La inceputul anului 2016, cei mai mari operatori de actiuni din Australia, ASX , au creat un parteneriat cu Digital Asset Holdings Blythe Masters.

coin-dance-localbitcoins-AUD-volume-640x318
Cu toate acestea, aceste doua companii vor fi concentrate pe potentialul tehnologiei in materie de tranzactionare si decontare. In acelasi timp, directorul executiv al Serviciului Postal Australian, Ahmed Fahour, vede aplicatii pentru tehnologie mai largi, dincolo de finante, in viitorul apropiat.

O multime de oameni se gandesc la blockchain din punctul de vedere al serviciilor financiare, dar realitatea este ca are aplicatii mult mai largi„, a declarat Fahour in luna martie.

sursa: http://www.zdnet.com/article/australia-post-ventures-prototyping-blockchain-potential/

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-21/blythe-masters-firm-raises-cash-wins-australian-exchange-deal

https://news.bitcoin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV