Ucraina a decis oficial: viitorul este Bitcoin

10 august 2016 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Ucraina a decis in mod oficial: viitorul este Bitcoin. Regiunile din estul Ucrainei formalizeaza utilizarea criptomonedei, pentru a ocoli sanctiunile economice aparute, dorind sa iasa treptat de sub „tutela” ruseasca.

Regiunea Donbass, care din anul 2014 a fost controlata in mare parte de catre un guvern rebel, cu sprijin din Rusia, cauta sa stabilizeze economia si sa atraga investitii prin utilizarea sporita a tehnologiei descentralizate, asigurand astfel viitorul economic.

Ukrainemap-1

In aceasta luna a avut loc inaugurarea DAO Donbas (Donbass Decentralized Autonomous Organization, in traducere Organizatia Descentralizata Autonoma Donbass), iar saptamana trecuta a avut loc o conferinta de presa pentru a explica intentiile acestei organizatii pentru regiune si cum doreste sa influenteze in mod pozitiv viitorul.

Vom face regiunea atractiva ca locatie de utilizare a Bitcoin si vom realiza proiecte blockchain” ; un rezumat al evenimentului poate fi citit pe pagina de Facebook a DAO.

Suportul cuprinzator din partea autoritatilor publice din Ucraina, precum si din partea principalului nostru public tinta, Asociatia Intreprinzatorilor, va contribui cu siguranta la a atrage participarea la proiecte DAO Donbass din cadrul comunitatii internationale Bitcoin.

Regiunile care alcatuiesc Republica Populara Donetsk (DPR) au fost sub o blocada economica in ultimii doi an, iar bancile rusesti au suspendat in mod oficial transferurile transfrontaliere, din cauza presiunii geopolitice.

Executivul din Ucraina a decis importanta nevoii pentru FinTech

In timp ce in Rusia situatia care reglementeaza utilizarea Bitcoin este volatila si constransa, iar viitorul pentru moneda digitala nu pare foarte stralucit, miscarea in Ucraina, respectiv Donbass, pare sa castige impuls si binecuvantarea oficiala a administratiei publice locale.

Sunt convinsa de necesitatea de a dezvolta aceasta tehnologie in republica noastra ” a declarat Ministrul DPR pentru Educatie si Stiinta, Larissa Polyakova, in cadrul conferintei.

Expertii care ofera consultanta pentru implementarea sistemului sunt, de asemenea, implicati intr-un grup de lucru constituit peste granita, in Rusia, pentru studiul potential al blockchain, conform rapoartelor Forklog.

map-1019893_640

In mod ironic, in Ucraina vecina, criptomoneda Bitcoin a fost in mod traditional privita favorabil, aceasta tara oferind o activitate considerabila de consum de-a lungul ultimilor ani, ca urmare a instabilitatii financiare.

Asociatia Antreprenorilor mai sus mentionata a publicat intre timp rezultatele conferintei, evidentiand declararea masurilor ample pentru Bitcoin si dezvoltarea blockchain in regiune, care va continua si de acum incolo.

Utilizarea bazelor de date descentralizate nu se limitează la extractia si circulatia criptomonedei„, a adaugat raportul emis.

In spiritul descentralizarii, DAO Donbass invita intre timp pe oricine doreste sa investeasca in proiectul sau, obiectivele fiind stabilite si publicate la vedere pe un site web, ce ofera si fotografii panoramice ale regiunii Donetk, la apus de soare.

O declaratie publicata pe site-ul oficial arata ca:

Avand in vedere situatia dificila din regiune, organizatorii au decis sa aloce 10 % din fonduri pentru proiectele comerciale, care vor imbunatati indicatorii socio-economici si vor ajuta la construirea unui model transparent de interactiune intre intreprinderi si guvern.”

Forklog raporteaza in plus ca asistenta internationala pentru DAO Donbas este in plina dezvoltare, dar ca organizatia pana in prezent nu a lansat detalii concrete.

sursa: http://ap-dnr.com/konferentsiya-ooo-bitkoin-donbass-itogi/

http://forklog.net/bitcoin-and-blockchain-to-be-used-for-bypassing-economic-sanctions-in-donetsk/

http://dao-donbass.org/#/c_268

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *