Banca Centrala din Singapore adauga directori executivi in domeniul Blockchain pe panoul consultativ

9 august 2016 bitcoin, bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Unii din liderii cei mai usor de recunoscut din industria blockchain au fost de acord sa participe la un comitet consultativ nou lansat, organizat de Autoritatea Monetara din Singapore (MAS).

Printre cei inclusi pe Panoul Consultativ, respectiv International Technology Advisory (ITAP), ce reprezinta autoritatea de reglementare a bancii centrale, se afla 15 persoane, printre care CEO-ul Digital Asset Holdings, Blythe Masters ; CEO al SolidX , Daniel Gallancy si managing director al R3CEV, Tim Grant .

singapore2

ITAP s-a intalnit pentru prima oara in aceasta saptamana, pentru a discuta o gama larga de aplicatii blockchain, printre alte tendinte FinTech, la un eveniment la care au participat viceprim-ministrul si presedintele autoritatii monetare, Tharman Shanmugaratnam.

In declaratiile facute, managing director al Autoritatii Monetare din Singapore, Ravi Menon, a descris intalnirea ca fiind „fructuoasa” si incadrata ca fiind cea mai recenta in materie de dezvoltare, in pozitia emergenta a orasului-stat ca lider mondial in inovatie tehnologica financiara.

Menon a spus:

Panoul consultativ creat va aduce plus valoare industriei si va crea un parteneriat de lunga durata intre liderii tehnologiei blockchain si Autoritatea Monetara. Aceasta discutie aprofundata cu liderii globali in inovare marcheaza un alt pas in calatoria parcursa de MAS si industria financiara din Singapore, pentru a crea un centru financiar inteligent – unul care exploateaza tehnologia pentru a creste eficienta, avand ca scop principal gestionarea riscurilor, crearea de noi oportunitati si imbunatatirea bunastarii celor din Singapore.

Panoul consultativ ITAP cuprinde lideri in materie de inovare si stiinta, ofiteri sefi din institutiile financiare la nivel mondial, lideri de afaceri FinTech si capital de risc.

Impactul panoului consultativ creat in Singapore

 Ca parte a eforturilor institutiilor din Singapore de a dezvolta un centru financiar global, Autoritatea Monetara si-a pus deoparte 225 de milioane de dolari americani, ca parte a unui plan de investitii pe cinci ani in domeniul tehnologiei financiare.

Initial, o parte din aceste resurse au fost utilizate pentru a finanta un proiect blockchain care tine evidenta tip „keeprecording”, iar de atunci, o gama larga de eforturi s-a desfasurat.

In special, in luna iunie, IBM a deschis un incubator la Singapore Marina Bay, care este de asteptat sa angajeze in cele din urma aproximativ 5.000 de oameni de stiinta specializati in blockchain si in alte domenii.

blockchain.jpg.800x600_q96

Cu toate ca Centrul Watson s-a deschis cu planurile de a construi rapid prototipuri blockchain folosind instrumente de inteligenta artificiala IBM, a trecut doar o perioada scurta de timp pana compania a lansat un alt proiect blockchain in cadrul instalatiei din Singapore.

 La mijlocul lunii iulie, IBM a anuntat o colaborare cu MAS si Consiliul de Dezvoltare Economica din Singapore, ca parte a unui proiect in cadrul centrului, care se va concentra pe utilizarea tehnologiei blockchain, pentru a creste eficienta finantelor comerciale.

Membrii ai grupului consultativ ITAP au angajat profesionisti din industrie, cadre universitare si studenti in discutiile in cadrul reuniunii de saptamana trecuta, care a explorat impactul potential al blockchain, privind comertul intern.

Urmatoarea reuniune ITAP este programata pentru 2017.

sursa: http://www.mas.gov.sg/News-and-Publications/Media-Releases/2016/MAS-sets-up-International-Technology-Advisory-Panel.aspx

http://www.coindesk.com/

http://www.theblockchainconference.com/
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *