Volatilitatea pretului Bitcoin in 2016 a fost mai mica decat cea a pretului petrolului

9 ianuarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Volatilitatea pretului Bitcoin in 2016 a inregistrat variatii mai mici decat pretul petrolului, desi moneda digitala are una dintre cele mai mari variatii de pret in comparatie cu alte active financiare tranzactionate pe pietele valutare.

In ultimul an, pretul Bitcoin a fost mai stabil in comparatie cu pretul petrolului din principalele tari ale lumii producatoare de petrol. Pretul Bitcoin este determinat in primul rand de activitatile comunitatii Bitcoin, respectiv cererea si oferta de Bitcoin.

Bitcoin are una dintre cele mai mari fluctuatii in comparatie cu monedele fiat, dar in ultimul an, pretul volatil al Bitcoin nu a variat mult in comparatie cu pretul petrolului.

placeholder-chart-price-going-up

De ce volatilitatea pretului Bitcoin fost mai mica?

Evenimentele majore la nivel mondial, cum ar fi Brexit si alegerea lui Donald Trump, au determinat o crestere constanta a pretului Bitcoin. Se observa ca aceasta crestere se mentine cu modificarile preturilor care apar doar cu o marja mica, in comparatie cu cea din anii anteriori.

Tim Horlick, CEO la Bitcoin Global Capital Limited, a vorbit despre factorii care au determinat stabilizarea pretului Bitcoin si modul in care acesta constant creste:
Bitcoin a ajuns la stadiul de maturitate, determinata de faptul ca acum exista mai multi utilizatori ai monedei digitale. Un alt factor important este acceptarea generala de catre guvernele multor natiuni a Bitcoin. Incetinirea cresterii economice in tari ca Venezuela au determinat utilizatorii sa perceapa Bitcoin ca o platforma utila de lucru, in cazul in care avuturile lor pot fi depozitate in conditii de siguranta.

bitcoin-com-price-watch-bullish-uptrends-begin

Ceea ce a cauzat volatilitatea ridicata a pretului petrolului?

Comparand schimbarile din pretul Bitcoin si cel al petrolului, trebuie examinati factorii care au condus la mai multe variatii ale pretului petrolului. Tom Kloza, analist-sef in cadrul departamentului Oil Price Information Service  a declarat:

O mare parte din fluctuatiile preturilor, care au lovit piata petrolului, sunt cauzate de o crestere a ofertei de petrol de pe piata, provocand o scadere initiala a pretului petrolului la nivel mondial. Activitati ale armatei statelor Unite, una dintre cele mai mari consumatoare la nivel mondial de petrol, de asemenea, afecteaza aceste variatii.

Ce impact are volatilitatea petrolului asupra comunitatii Bitcoin?

Preturile stabile si crizele economice, precum si cele politice in multe natiuni din intreaga lume indica ferm faptul ca Bitcoin este destinat pentru maretie si mai important, pentru uzul general de catre mase. Eric Larcheveque, CEO in cadrul companiei Ledger, un portofel pe baza de hardware Bitcoin din Franta, a comentat:

Eu numesc aceste schimbari privind perceptia imbunatatiri. Fluctuatia preturilor este cea mai mare amenintare pentru un investitor care foloseste Bitcoin ca mijloc de schimb. Acest lucru ar insemna ca mai multe tranzactii Bitcoin vor fi efectuate folosind Bitcoin si oamenii vor avea mai multa incredere in a-si stoca banii in Bitcoin„.

bitcoin-nr-1

sursa: https://coinidol.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *