Reteaua Bitcoin inregistreaza zilnic tranzactii record

10 ianuarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Reteaua Bitcoin inregistreaza zilnic tranzactii record, iar anul 2017 poate deveni unul destul de bun pentru Bitcoin, desi unii analisti pot spune ca este inca prea devreme pentru a face astfel de predictii.

O noua piatra de hotar a fost deja atins, prin noul record stabilit pe data 6 ianuarie, cand valoarea BTC a depasit pragul de 1100$. In acea zi, reteaua Bitcoin a procesat un numar record de tranzacții, ceea ce indica faptul Bitcoin se apropie de maturitate. Cu toate ca acest numar paleste in comparatie cu sistemele financiare traditionale, lucrurile se deplaseaza intr-o directie pozitiva.

bitcoin-peer-to-peer

Reteaua Bitcoin proceseaza zilnic tranzactii record

Chiar daca multi sunt inca sceptici in privinta Bitcoin si utilizarea sa ca moneda oficiala, este evident ca ecosistemul continua sa creasca. Cu un record stabilit privind tranzactii Bitcoin de zi cu zi, este o dovada clara ca oamenii incep sa perceapa Bitcoin ca fiind mult mai mult decat doar o forma de investitii. La urma urmei, monedele care pana acum erau doar stocate nu creau tranzactii pe retea, decat de trimitere de fonduri de la un portofel la altul.

Cu un total de 343.000 tranzactii inregistrate pe data de 6 ianuarie, este de necontestat faptul ca reteaua Bitcoin continua sa creasca. Pentru a pune acest numar in perspectiva, numarul mediu de tranzactii pe secunda este de 4. In ora de varf privind tranzactiile, au fost inregistrate 14,250 pe retea, care este un numar foarte solid. Avand in vedere totusi modul in care se deruleaza procesele Visa, respectiv de cateva mii de tranzactii pe secunda, un drum foarte lung mai trebuie parcurs pentru reteaua blockchain.

De asemenea, se pare ca reteaua Bitcoin se apropie de limitele impuse de marimea blocului curent. Cu ajutorul Segregated Witness, aceasta problema poate fi rezolvata destul de repede. Ramane insa neclar daca aceasta propunere va activa pe deplin in retea, deoarece are nevoie de un consens majoritar in primul rand.

shutterstock_165228638

Explicatii posibile

O explicatie pentru aceste valori record este cresterea recenta a valorii Bitcoin, care poate sa fi contribuit la acest nou prag privind tranzactiile de zi cu zi. Volumul masiv din zona de tranzactionare ce a avut loc in ultimele zile va influenta si va pregati utilizatorii pentru tranzactii record.

Atingerea si depasirea pragului de 343.000 tranzactii zilnice este o piatra de hotar pentru reteaua Bitcoin ca si intreg. Trebuie notat faptul ca s-au inregistrat progrese in directia tech de-a lungul ultimilor opt ani, fiind o alta explicatie posibila pentru acest fenomen de cresteri record.

In cazul in care ecosistemul Bitcoin doreste sa stabileasca noi maxime zilnice de tranzactionare, limitele actuale vor trebui sa fie modificate in curand. Segregated Witness ramane prim candidat pentru a permite mai multe tranzactii pe secunda in perioada urmatoare. Cu toate acestea, este la latitudinea comunitatii Bitcoin pentru a determina modul in care si atunci cand aceste limite vor fi abordate.

bitcoin-diversity

sursa: http://themerkle.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV