Ar trebui utilizatorii sa cumpere sau sa vanda Bitcoin in aceasta perioada?

11 ianuarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Ar trebui utilizatorii sa cumpere sau sa vanda Bitcoin in aceasta perioada? Aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor din ultima vreme. Miscarea Bitcoin in ianuarie 2017 poate duce la crize de panica si isterie. Preturile care inregistreaza constant fluctuatii intaresc ideea ca volatilitatea a ajuns sa domneasca in aceasta perioada asupra Bitcoin, cel putin pentru moment.

Cea mai recenta variatie privind pretul Bitcoin a fost declansata de starea de ingrijorare in jurul miscarilor din China si a guvernului chinez, ambele detinand o participatie semnificativa pe piata Bitcoin.

Nu este niciun secret faptul ca guvernul din Republica Populara ar dori sa stopeze criza in Renminbi. Dupa cum a raportat si publicatia Bloomberg:

Rezervele externe ale Chinei au scazut la un minim inregistrat in ultimii cinci ani, de 3050000000000 $ din luna noiembrie, dupa ce a doua cea mai mare economie din lume a folosit rezervele valutare pentru a sprijini moneda nationala yuan-ul. In jur de aproximativ 760 $ miliarde au parasit tara in primele 11 luni ale anului 2016.”

shutterstock_313503182-825x510

Utilizatorii asteapta sa joace Trump Card

La data de 20 ianuarie, presedintele ales al lui Donald Trump va prelua in Statele Unite ale Americii mandatul de presedinte. Trump a zguduit deja China si se fac presupuneri de catre specialistii din domeniu, conform carora biroul prezidential al lui Trump ar putea pune in continuare o presiune asupra relatiilor dintre China si SUA.

Actiunea PBOC (Popular Bank of China) trebuie vazuta in aceasta lumina, mai degraba decat o ofensiva asupra Bitcoin. CNBC l-a citat pe citat Ken Cheung, strateg din Asia al unui schimb valutar din Japonia, respectiv in cadrul evenimentului organizat de Mizuho Bank din Hong Kong privind criptomonedele:

Sustinerea din partea guvernului acordata yuan-ului si cresterea brusca a ratelor de imprumut sugereaza ca Banca Populara Chineza ar fi intensificat actiunile pentru a apara moneda oficiala chineza, cu scopul de a-l pastra sa depaseasca nivelul de 7 dolari.

Acesta completeaza mai departe:

Politica noului presedinte Trump si pozitia sa indreptata impotriva Chinei sunt critice pentru directia in care se indreapta dolarul si yuan-ul in 2017.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8yztk4mdmymtu4zjq3ndlhmmrjownhode2ytzjndixmy5wbmc

Utilizatorii ar trebui sa cumpere sau sa vanda?

Daca utilizatorii au de gand sa se hotarasca in aceasta perioada in ceea ce priveste investitia Bitcoin, acestia ar trebui sa astepte si sa vada ce va face Trump  pentru economia mondiala si monedele fiat principale in 2017.

Pietele de schimb sunt deja nervoase datorita unui populism nesabuit al noului presedinte american, care preia functia de lider al lumii libere. In cazul in care yuan-ul merge intr-o cadere libera dupa ce Trump isi preia mandatul, Bitcoin va fi perceput ca un binefacator din punct de vedere economic si al sigurantei investitiilor.

In aceasta perioada agitata a pretului Bitcoin e periculos a face recomandari oficiale pentru utilizatori, respectiv daca acestia sa vanda sau sa cumpere. Decizia ramane integral la latitudinea clientilor, avand in vedere incertitudinea de pe pietele mondiale, situatia din China si perspectivele tehnologice ale criptomonedelor si tehnologiei Blockchain.

La final insa, concluzia care se poate trage este ca Bitcoin este cea mai buna investitie in acest context geo-politic agitat. Desi Bitcoin are un element de volatilitate, este putin probabil ca acesta sa dispara curand de pe piata monedelor.

bitcoin-question-mark

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-04/china-said-to-consider-options-to-support-yuan-curb-outflows-ixid9ico

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/when-donald-trump-inauguration-president-9223960?service=responsive

http://www.cnbc.com/2017/01/04/china-steps-in-to-support-yuan-again-as-trump-inauguration-nears.html

https://marketmonetarist.com/category/pboc/

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *