Pretul Bitcoin a revenit la pragul de 760 $

12 ianuarie 2017 pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul Bitcoin a revenit la pragul de 760 $, dupa ce de la inceputul anului a parcurs un traseu ascendent in primele zile ale lunii ianuarie, ca mai apoi in decursul saptamanii a doua sa urmeze un curs descendent. Astfel criptomoneda a revenit la nivelul inregistrat la mijlocul lunii decembrie. Intr-o singura zi, moneda Bitcoin a pierdut 15% din valoare.

Potrivit indicelui de pret al publicatiei CoinDesk, la data de 11 ianuarie, pretul unui Bitcoin a fost in jurul valorii fluctuante de 760 $.

bitcoin-rollercoster

Scaderea brusca a coincis cu zvonurile despre posibile probleme la una dintre cele mai importante schimburi Bitcoin de la nivel mondial – BTCC. Autoritatile chineze financiare au vizitat biroul exchange-ului si a purtat conversatii prelungite cu conducerea. Cu toate acestea, compania s-a grabit sa isi linisteasca clientii, asigurandu-i ca nu a existat niciun motiv de ingrijorare:

Inceputul anului 2017 a fost marcata de o volatilitate fara precedent a pretului Bitcoin: in prima saptamana a anului 2017 a crescut cu un procent remarcabil de 28%. Cresterea drastica a monedei digitale Bitcoin a inceput la sfarsitul lunii decembrie.
Daca cu doua saptamani inainte de Anul Nou, pretul de tranzactionare a inregistrat valoarea de 780 $, pana la sfarsitul lunii decembrie, acesta a urcat pana la 968 $.

n8wyr45

In primelor zile ale lunii ianuarie, criptomoneda a depasit bariera psihologica de 1.000 $. Rata a fost in crestere pe parcursul primei saptamani din an, pe fondul speculatiilor ca ar putea depasi in curand pragul istoric de $ 1,138, inregistrat in noiembrie 2013.

Previziunile specialistilor s-au adeverit si pe data de 5 ianuarie, cand Bitcoin a lovit a depasit pragul de 1,150 $.
Dupa aceea insa, criptomoneda a inceput sa aiba un declin lent. Intre 6 si 10 ianuarie a „plutit” in jurul valorii de 900 $, doar pentru a atinge pragul nou de 760 $ inregistrat astazi.

price-up-and-down-300x185

sursa: http://www.coinfox.info/

http://www.coindesk.com/price/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *