Banca de Economii postale din China a efectuat deja 100 tranzactii pe Blockchain-ul sau intern

13 ianuarie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Banca de Economii postale din China (PSBC) a construit un sistem de gestionare a activelor bazat pe blockchain, in parteneriat cu IBM.

Acest proiect, care a fost lansat oficial in luna octombrie a anului 2016, a fost utilizat pentru a efectua mai mult de 100 de tranzactii in timp real, conform declaratiilor facute de Banca de Economii postale la inceputul acestei saptamani.

digital computer blockchain isolated on white, 3d illustration

Bazandu-se pe tehnologia blockchain Hyperledger Fabric, sistemul permite ca PSBC sa urmareasca directia de investitii, cu ajutorul contractelor inteligente utilizate pentru a verifica respectarea acordurilor care stau la baza acestor investitii.

Banca de Economii Postale, fondata la mijlocul anilor 2000, este specializata in domeniul bancar de retail, iar potrivit publicatiei The Wall Street Journal, serveste mai mult de o jumatate de miliard de clienti si detine in acest moment mai mult de 40.000 de sucursale in China.

Cei implicati in acest amplu proiect de dezvoltare a unui sistem blockchain propriu spun ca sistemul nou implementat elimina necesitatea ca banca sa efectueze mai multe verificari de credit pentru un client potential. Astfel Banca de Economii Postale reduce timpii de procesare al operatiunilor cu pana la 80%.

19430918661476946123_F5RCsuHECf

Tehnologia revolutionara blockchain ajuta astfel banca sa aiba incredere in informatiile pe care le primeste. Un reprezentant al IBM a explicat:

Anterior, directia de investitii a fost trasata de catre fiecare participant in parte, in mod independent, fara sa fie impus un standard de hotarare unanima. Odata cu adoptarea blockchain, deciziile sunt acum realizate pe baza standardului unificat. Implementarea tehnologiei revolutionare rezolva astfel problema de incredere reciproca intre mai multi participanti.

Acest parteneriatul este cea mai recenta initiativa blockchain in China pentru IBM. In luna octombrie, IBM a prezentat un proiect pilot, avand la baza tehnologia blockchain, dezvoltat in colaborare cu gigantul de retail la nivel mondial Walmart si Universitatea Tsinghua din Beijing. Implementarea acestui proiect s-a axat pe lanturile de aprovizionare pentru produsele din carne de porc.

Firma lucreaza in colaborare si cu China UnionPay, un procesor intern de carduri de credit, pentru a crea un sistem de comercializare a blockchain bazat pe puncte de fidelitate acordate clientilor.

China_Bitcoin-300x180

sursa: http://www.prnewswire.com/news-releases/postal-savings-bank-of-china-teams-with-ibm-to-build-blockchain-based-asset-custody-system-300388574.html

http://finance.yahoo.com/news/postal-savings-bank-china-teams-145000000.html

http://blogs.wsj.com/briefly/2016/09/21/5-things-things-to-know-about-chinas-postal-savings-bank/

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *