Pozitia autoritatii de reglementare financiara a Rusiei: Nu vom interzice Bitcoin

16 ianuarie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Pozitia oficiala a autoritatii de reglementare financiara a Rusiei: Noi nu vom interzice Bitcoin. Organismul central bancar va adopta o abordare de tip laissez-faire privind criptomonedele pe termen mediu, in timp ce evalueaza riscurile posibile; spune un oficial.

Din moment ce Bitcoin este o moneda privata, se dovedeste ca nu totul este la fel de simplu si genial asa cum pretind mass-media in carti si reviste. Pozitia autoritatii de reglementare a Rusiei este una simpla: noi nu vrem sa interzicem nimic chiar acum, inainte sa intelegem pe deplin comceptul de moneda digitala. Trebuie de asemenea sa deprindem care sunt utilizarile acesteia si apoi sa construim un cadru de reglementare „, declara vicepresedinte Olga Skorobogatova a Bancii Centrale, citat de Rambler.

bitcoin-russia

O atitudine similara a fost adoptata de catre Ministerul Finantelor, care a suspendat recent activitatea cu privire la proiectul de lege popular cunoscut sub numele de „proiectul de lege privind interzicerea Bitcoin” si care vizeaza sa introduca raspunderea penala pentru emiterea si circulatia de criptomonede. Viceministrul de finante Alexei Moiseev, a confirmat presei in decursul saptamanii trecute ca proiectul de lege este amanat, pana cand autoritatile vor obtine o imagine mai clara din practica internationala, privind detalii exacte si targeturi concrete de la aceasta inovatie financiara.

Banca Centrala si Serviciul Federal de Monitorizare Financiara sunt intr-un moment de analiza, pentru a putea vedea daca respectarea criptomonedelor prezinta amenintari pentru economia rusa. Pana in prezent, aceste agentii presupun ca nu exista amenintari critice in aceasta zona economica „, a declarat Moiseev pentru RIA Novosti.

02032016-Russia-Bitcoin-Featured

Elita financiara rusa, cu prudenta privind entuziasmul fata de cripto-economie, considera ca interzicerea monedelor digitale ar fi o incercare inutila. Seful Alfa-Bank, Petr Aven a spus ca este aproape imposibil sa se opreasca utilizarea criptomonedelor si a apreciat pozitia echilibrata a Bancii Centrale.

Cea mai mare banca din tara, Sberbank, este cunoscuta pentru pozitia sa favorabila fata de inovatiile financiare. Intrucat CEO-ul sau se mandreste cu experienta sa de tranzactionare Bitcoin, adjunctul sau Vadim Kulik sustine ca tehnologia blockchain poate deveni un standard industrial inca din 2018.

russia-sings-praises-for-blockchain-but-not-for-bitcoin

sursa: https://rns.online/finance/TSB-ne-sobiraetsya-zapreschat-bitkoin-2017-01-12/

https://www.cryptocoinsnews.com/bitcoin-ban-talk-relaxed-russia/

http://www.coinfox.info/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *