Bitcoin: pretul ramane constant in jurul 800 $

17 ianuarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Se mentinea linistea in lumea monedei digitale Bitcoin, dupa un inceput de an furtunos, cu cresteri si scaderi impresionante, inregistrate in mai putin de doua saptamani. Pretul Bitcoin s-a bucurat insa de la inceputul saptamanii acesteia pana acum de o miscare de pret rezonabila, iar linistitea pare ca se mentine constanta, intr-un final.

In timpul sesiunii de ieri, 16 ianuarie, moneda digitala a fluctuat intre 820 $ si 835 $, ajungand la un prag minim de 820.05 $ la 12:15 dupa-amiaza si a crescut pana 834.70 $ la 02:15, potrivit Indicelui de pret al CoinDesk(BPI).

coindesk-bpi-chart-1

Lipsa de volatilitate a pretului Bitcoin inregistrata in ultimele zile coincide cu o tendinta mai larga; valoarea monedei digitale a fost in continua miscare intre 800 $ si 840 $ de saptamana trecuta. Pretul mediu este in prezent de $ 828,82, asa cum arata datele BPI CoinDesk si linistea pare ca se mentine, cel putin pentru o scurta perioada de timp.

Comerciantii au urmarit pietele de trading cu suspans si asteapta sa vada ce pasi va mai face Banca Populara Chineza (PBOC), banca centrala a tarii. Surse oficiale atesta ca vor continua sa aiba loc intalniri cu mari burse din China, precum BTCC, Huobi si OKCoin la inceputul acestei luni. PBOC a promis sa acorde mai multa atentie ecosistemului financiar.

Schimburile de Bitcoin au inceput deja sa-si revizuiasca practicile de tranzactionare, introducand tehnici de marketing pentru a spori nivelul de tranzactionare. Acum, comerciantii sunt iarasi pe „linia de plutire” si asteapta pentru a vedea daca banca centrala a Chinei ia masuri suplimentare.

Cu totii asteptam sa vedem daca PBOC face modificari serioase privind legislatia Bitcoin„, a declarat Tim Enneking, presedinte al fondului de hedging al criptomonedelor EAM.

Bitcoin-price-projections-for-2016

sursa: http://www.coindesk.com/

http://www.coindesk.com/price/#2017-01-16,2017-01-17,close,bpi,USD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *