Mercedes cumpara serviciul de plati Bitcoin PayCash in cadrul noii ‘Strategii de Digitalizare’

18 ianuarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Mercedes, prestigiosul brand de automobile anunta preluarea companiei PayCash Europe, un furnizor de servicii de plata Bitcoin, intr-o miscare care va genera profit in domeniul platilor mobile si care va genera un val de incredere in moneda digitala.

f05bc71f5dd59698288c595a05cbdfbe

MERCEDES cumpara furnizorul de plati Bitcoin PayCash

Furnizorul de plati Bitcoin, PayCash, este unul inovator, datorita faptului ca ofera de asemenea solutii de plata in Bitcoin si alte criptomonede, pe langa metode de plata clasice in monedele fiat. De asemenea acesta este si un emitator de moneda electronica, cu o licenta reglementata in Luxemburg.

Acesta va fi utilizat de catre Daimler, compania multinationala ce detine si Mercedes, pentru a lansa serviciul de plati mobile pentru produsele si serviciile Daimler, sub marca Mercedes Pay.

PayCash_Terminal_Backwerk_Grau-768x485

Mercedes Pay „este o componenta fundamentala a strategiei noastre de mobilitate si de digitalizare,” declara Bodo Uebber, membru al Consiliului de administratie al Daimler AG, intr-un comunicat de presa lansat marti.

El a adaugat ca optiunile de plata mobile au fost parte dintr-un plan „pentru a face produsele si serviciile pe care le oferim si mai atragatoare.”

In timp ce compania multinationala Daimler nu evidentiaza in mod explicit instrumente de acceptare a criptomonedelor  in cadrul PayCash ca parte a strategiei sale viitoare, aceasta functie este mentionata, totusi, in comunicatul de presa.

De noul serviciu Pay Mercedes „vor beneficia, in principal, clientii care in viitor, vor sa furnizeze detaliile lor de plata o singura data, pentru a putea utiliza o gama larga de servicii Daimler. Acest lucru este posibil prin funcția eWallet, o sursa virtuala de plata.” completeaza Klaus Entenmann, Presedinte al Consiliului de administratie al Daimler Financial Services.

Bitcoin-Nissan

O noua piata potentiala in asteptare

A existat pana acum putin „zgomot” in industria de automobile, in ceea ce priveste potentialul criptomonodelor sau chiar utilizarea Blockchain pentru a declansa o schimbare. Cu toate acestea, tendinta de integrare a platilor de automobile in varianta digitala este accelerata de catre cardurile Visa, de exemplu.

In plus, Bentley a anuntat in luna octombrie o facilitate care ofera clientilor la domiciliu acestora realimentarea  automobilelor cu ajutorul smartphone-urilor, in timp ce Cadillac a lansat un serviciu de „rezervare” pentru „un sampling” mai flexibil al modelelor sale.

In timp ce industria de automobile face primii pasi în ceea ce priveste integrarea potentialului criptomonedelor, este important de observat ca potentialul deja exista in termeni de KYC (know your customer) si satisfacerea nevoilor acestora.

In Europa intre timp, ample note de cercetare au fost deja publicate in detaliu, privind modul in care criptomonedele precum Bitcoin si tehnologia Blockchain ar putea fi folosite in beneficiul industriei de automobile in anii urmatori.

sursa: http://www.automotiveworld.com/news-releases/epayment-investment-daimler-financial-services-acquires-paycash-europe-sa/

http://www.businesswire.com/news/home/20160221005114/en/Visa-Extends-Secure-Payments-Automotive-Industry

http://ieeexplore.ieee.org/document/7484116/?reload=true&section=abstract

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *