Pretul Bitcoin se apropie de 900 $ inainte de juramantul lui Trump

19 ianuarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Pretul monedei digitale Bitcoin s-a apropiat de pragul de 900 de dolari americani, cu doar cateva zile inainte de depunerea juramantului de investire in functie al lui Donald Trump, noul presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Astfel valoarea monedei digitale a inceput sa creasca, „rupand” trendul descendent recent inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute. Scaderea sau „corectarea pretului” asa cum o numesc unii, de saptamana trecuta a avut loc ca urmare a actiunilor Bancii Populare Chineze, care a efectuat controale in cadrul schimburilor Bitcoin din tara. Dupa scaderea pretului la valoarea $ 755, acesta a urmat un trend ascendent, ajungand pana la 895 $, inregistrand  variatii, conform datelor furnizate de coinmarketcap.com (desi acum stagneaza la valoarea de $ 886, la momentul scrierii).

trump juramant

Aceste variatii sunt conectate la exchange-urile din Asia, sau la valoarea lirei sterline care a inregistrat scaderi dramatice de la Brexit. Investitorii au asteptat cu interes discursul Theresei May, in care se asteaptau ca primul ministru sa stabileasca concret planurile Regatului Unit dupa Brexitul din Uniunea Europeana, potentialul pietei unice fiind inca necunoscut.

Cu siguranta, cu toate acestea evenimente geopolitice, alaturi si de ascensiunea lui Donald Trump, finalizata cu depunerea juramantului de investire vineri, 20 ianuarie, 2017, vor avea un impact asupra pretului monedei digitale Bitcoin.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy8xOTFjOGJlZjg1NTQyYjE2NmYyYjg4YzYxMzNlZWFjYy5qcGc=

Saxo Bank a lansat documentulPredictia Scandaloasa Pentru 2017„, in care a relatat ca anumite cheltuieli efectuate de o presedintie Trump, ar putea crea conditii ideale pentru pretul Bitcoin de a testa pragul de 2.000 $ in acest an. Posibilitatea de a creste vertiginos dolarul american ar putea forta pietele emergente sa caute alternative in criptomonede. Deocamdata, rapoartele spun ca exista o incertitudine in crestere asupra politicilor Trump, care au speculat actiuni ale noului presedintele ales, conform carora acesta va adopta masuri de stimulare si masuri fiscale indraznete dupa depunerea juramantului.

Ca rezultat, cel mai larg indice al actiunilor din zona Asia-Pacific din afara Japoniei, MSCI a pierdut 0,1 procente, in timp ce Nikkei din Japonia a scazut dupa o perioada de cinci saptamani cu 0,4 %,  relateaza The Guardian.

In alta ordine de idei, recordul mondial privind volumul de tranzactionare saptamanal pe LocalBitcoins a fost depasit in ultima saptamana din anul 2016, la data de 31 decembrie. Aceasta este o indicatie care arata ca tranzactionarea P2P este mai puternica in unele tari, inclusiv in cele din America de Sud si Europa, tot mai multe persoane folosind Bitcoin.

local

sursa: https://s3.amazonaws.com/storage.saxobank.com/TradingFloor/2017-Outrageous-Predictions.pdf

https://www.theguardian.com/politics/2017/jan/17/hard-brexit-fears-hit-pound-and-stocks-ahead-of-theresa-mays-speech

https://cointelegraph.com

https://coinmarketcap.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *