Interesul pentru Bitcoin creste in Olanda

23 ianuarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Interesul pentru Bitcoin creste in Olanda, iar ca urmare politia urgenteaza rezolvarea cazurilor in asteptare privind utilizarea ilegala a criptomonedei.

Interesul fata de Bitcoin a crescut pe parcursul lunii trecute, dupa ce date din Google Trends au indicat o crestere importanta a cuvantului „Bitcoin” in cadrul modulului de cautare. Acest val de interes privind moneda digitala a declansat in Olanda miscari legislative de reglementare a Bitcoin si ca urmare, procurorii locali au accelerat rezolvarea cazurilor ce implica moneda digitala.

400bd6562a5d1292d75e4ff750af868e

In ultimii doi ani diagrama Google Trends pe cuvantul cheie „Bitcoin” arata o crestere drastica a interesului Bitcoin la sfarsitul anului 2013, o perioada in care acesta a atins cea mai ridicata valoare de tranzactionare all-time la data de 17 noiembrie, respectiv $1,216.73 . Cautarile Google privind Bitcoin au ramas relativ scazute de atunci, nereusind sa depasească 30 de puncte din maximul de 100 timp de aproape doi ani.

La data de 1 ianuarie, cuvantul de cautare Bitcoin a depasit pragul de 50 de puncte pe Google Trends pentru prima data in doi ani, demonstrand un varf de interes in moneda digitala.

Interesul fata de Bitcoin e manifestat si de politia olandeza

La data de 3 ianuarie, publicatie locala Het Financieele Dagblad (FD) a aratat ca departamentul public de urmarire penala olandez are trei cazuri in asteptare care implica moneda Bitcoin si infractiunea de spalare de bani.

Intr-o declaratie publica, FD a subliniat in continuare ca departamentul public de urmarire penala si aplicarea locala a legii aloca o cantitate semnificativa de resurse in investigarea oricaror activitati infractionale asociate cu moneda digitala.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9lNDM2Yjc2ZDJlMDI4MzEyYjBlZDFmYzg0MWJjY2UxNS5wbmc=

Momenta exista doar trei cazuri in asteptare de elucidat, iar doua din cazurile mentionare implica spalarea de bani prin utilizarea Bitcoin. Criminali au utilizat moneda digitala pentru a muta numerarul folosit in activitati ilicite, in valoare de milioane de dolari.

Al treilea caz este o represiune a unui schimb Bitcoin nereglementat si ilegal, care a schimbat Bitcoin pentru euro, mai ales pentru utilizatorii locali din Olanda. O represiune asupra operatiunilor ilicite Bitcoin va forta start-up-urile bazate pe Bitcoin sa fie mai conforme cu reglementarile locale.

In cazul in care guvernul vede Bitcoin ca mijloc legal de plata si are un cadru de reglementare pentru a suplimenta cresterea acesteia, se va stabili calea spre adoptare de masa pentru Bitcoin pe termen lung.

hqdefault

sursa: https://fd.nl/cookiewall?target=%2Feconomie-politiek%2F1181589%2Fom-voert-strijd-op-tegen-witwassen-via-bitcoin

https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *