Bitcoin poate sa intreaca platile cu cardul in deceniul urmator

25 ianuarie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin poate sa intreaca platile cu cardul in deceniul urmator. Volumul de plati electronice a depasit tranzactiile cu numerar in 2016, depasind utilizarea monedelor fiat pentru prima data in istorie. Astfel Bitcoin ar putea depasi platile cu cardul de credit si de debit intr-un viitor apropiat.

Euromonitor International (EI), un furnizor global de informatii de piata, a relevat faptul ca platile electronice decontate cu cardurile de credit si de debit aproape au ajuns la 25 bilioane de dolari americani in ultimele 12 luni.

Graficul furnizat de EI de mai jos nu tine cont de alti furnizori FinTech sau de servicii financiare, cum ar fi Alipay Alibaba, al carui cap market este mai mare decat cel al PayPal, ajungand la 60 miliarde $.

de54aabf8c1cc94b6f92aaed35419f77

Bitcoin, Alipay, PayPal – trend-setteri privind platile electronice

Bitcoin deconteaza aproximativ 200.000 de tranzactii zilnic, conform datelor oferite de furnizorul de servicii de portofel electronic Bitcoin cel mai raspandit din lume.

Alipay, care controleaza peste 50 la suta din piata privind platile on-line si mai mult de 78 la suta din piata de plati mobile din China, deconteaza 80 de milioane de tranzactii zilnice, insumand in jur de 500 miliarde $ anual.
Reteaua financiară din China sprijina, de asemenea, peste 900 de milioane de utilizatori activi care folosesc aplicatia pentru a procesa toate tipurile de transferuri de bani.

PayPal, cea mai mare retea financiara din SUA, a stabilit un record de peste 280 de miliarde $ in 2015, demonstrand un control dominant asupra pietei de plati mobile din SUA.

In cazul in care studiul EI privind platile electronice si tranzactiile in numerar au luat in considerare Bitcoin, Alipay, PayPal si alte platforme financiare populare, ar fi aratat o marja drastica intre volumul total al platilor in numerar catre transferurile electronice, de cel putin cateva mii de miliarde de dolari.

Conform graficul de mai jos putem observa ca linia graficului privind platile electronice ar fi depasit 25 bilioane $, depasind platile in numerar cu o marja considerabila.

tweet

Bitcoin poate sa asigure infrastructura necesara pentru platile electronice

Rolul Bitcoin in epoca transferurilor electronice este vitala. Moneda digitala este una dintre singurele metode de transfer de bani, care le permite utilizatorilor sa trimita bani de la egal la egal, in cadrul unei baze ecosistemice descentralizate.
Reteaua in sine nu este predispusa la manipulare sau la vreun factor de vulnerabilitate si o entitate centrala sau administratia nu are nicio autoritate asupra procesului decontarii tranzactiilor.

Similar cu modul in care cardurile de credit si de debit au depasit platile in numerar pentru prima data in istorie, FinTech sau tranzactii de baza non-bancare, ar putea depasi foarte posibil si platile de credit si de debit in urmatorul deceniu.
Daca este asa, Bitcoin va fi in prim-planul acestui proces de transformare, furnizand infrastructura necesara pentru o baza de utilizatori la nivel mondial, asigurand libertatea financiara si a vietii private.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9iOWMzYjBkNGExYjNiOGUxZjFmYTE3MzIyYzEzM2VlYS5qcGc=

sursa: https://cointelegraph.com/news

https://twitter.com/NinjaEconomics/status/821039318345142277/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *