Fluctuatia Bitcoin luata in considerare si pentru pensiile private

26 ianuarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Fluctuatia Bitcoin este luata in considerare si pentru economisirea in domeniul pensiilor private, reusind sa surprinda utilizatorii cu inca un domeniu nou in care are aplicabilitate.

In prezent putem rezerva acum un zbor, putem plati pentru un taxi, bauturi sau cina – toate acestea fiind posibile folosind Bitcoin. Astfel notiuni de baza precum un salariu in Bitcoins nu mai arata ca ceva fantastic.
Care sunt sansele ca moneda Bitcoin sa poata fi adaptata pentru a servi unor scopuri sociale, si anume remodelarea sistemelor nationale de protectie sociala?

350px-Bitcoin-wallet

Keir Finlow-Bates, CEO al Chainfrog spune:
In cazul in care sistemul de pensii de stat ofera o pensie de baza, care este calculata la aceeasi dimensiune pentru toata lumea, atunci este la fel ca si sistemul UBI (Unsorted Block Images), dar limitat la pensionari. In cazul in care sistemul realizeaza un calcul proportional cu contributiile facute in timpul perioadei de munca, atunci problematica calcularii pensiilor devine mai complicata pentru ca acestea trebuie sa tina evidenta acestor contributii pe o lunga perioada de timp. Blockchains de astazi si de sprijin asociat cu tehnologia peer-to-peer vor arata destul de baza in comparatie cu cele ale viitorului.

In ciuda entuziasmul nostru general cu privire la cresterea preturilor Bitcoin, ramane totusi o investitie foarte speculativa, care implica un grad ridicat de risc. Exista o mare sansa ca dupa o investitie majora in Bitcoin, utilizatorul sa iasa in pierdere, datorita faptului ca fluctuatia monedei digitale este continua.

In 2013, Jack Tatar, fost consilier financiar si actualul CEO al GEM Research Solutions, precum si autorul cartii „Safe 4 Retirement: Cele patru chei pentru o retragere cat mai sigura„, s-a angajat intr-un experiment interesant si a facut o investitie de 25.000 $ in asa-numitul Bitcoin Investment Trust.

Mai tarziu, el a impartasit experienta sa si a scris despre modul in care si-a pierdut o jumatate din investitie datorita scaderii pretului Bitcoin. Povestea a atras atat de mult interes, incat Tatar insusi nu credea ca nici un autor nu a fost numit vreodata „prost” sau un „idiot” atat de des.
Deci, este posibil sa se utilizeze Bitcoin ca o strategie de pensionare sau este inca prea devreme pentru acest tip de caz de utilizare a criptomonedei?

960-b62d343d76d2ab4e2d65e547b0f4c75c-bitcoin-as-salary-yay-or-nay

Riscant dar atractiv?

Poate, Bitcoin si alte monede digitale pot fi considerate drept optiuni de investitii alternative. Cu toate acestea, adevarul este ca are latura „intunecata” a sa si aceasta este fluctuatia de care dovada in timp.

Consilierii de pensii considera Bitcoin riscant, volatil, nereglementat si impropriu pentru investitii pe termen lung. Autoritatile de reglementare financiara sunt inca incerte privind modul de clasificare si, prin urmare si cum sa trateze Bitcoin si investitiile in Bitcoin.

Voi ati include Bitcoin in portofoliul de investitii de pensii? Fluctuatia va sperie sau va atrage?

Bank Manager Hugging Bag Of Money

sursa: https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *