Un laureat al premiului Nobel impotriva coruptiei cu criptomonedele

27 ianuarie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Un laureat al premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz a declarat recent in cadrul Forumului Economic Mondial ca America ar trebui sa elimine din circulatie monedele fiat si sa treaca la moneda digitala. Conferinta a avut loc la Davos, in Elvetia.

stiglitz5

In discursul sau impotriva coruptiei, Stiglitz a declarat ca inlocuirea sistemului monetar traditional cu moneda digitala are „beneficii care depasesc costul.
„Una dintre marile probleme care au discutate aici in Davos in acest an sunt legate de reactia impotriva globalizarii si latura mai intunecata a acestui proces de transformare. Lipsa de transparenta pe pietele financiare mondiale, scandalul privind documentele din Panama expuse, doar au reusit sa intareasca ceea ce stiam deja: ca a existat dintotdeauna un cadru global pentru coruptie si evaziune fiscala.” a completat acesta.

Disponibilitatea paradisurilor fiscale, potrivit economistului si laureat al premiului Nobel, incurajeaza activitatea fiscala care permite infractorilor sa foloseasca dezavantajele banilor fiat in beneficiul lor.

Prin urmare, transparenta si imutabilitatea sistemelor financiare bazate pe blockchain ar submina serios aceasta retea de coruptie la nivel mondial.

dolar-loundry-bitcoin-1080x675

Stiglitz a spus ca Statele Unite nu si-au facut treaba in lupta impotriva coruptiei, in timp ce criptomonedele pot oferi un potential remediu impotriva acesteia.

Cred cu tarie ca pentru tari precum Statele Unite, trecerea la o moneda digitala si a renuntarea la vechiului concept de valuta este usor de realizat. Exista probleme importante ale vietii private si legate de securitatea cibernetica, dar ar avea cu siguranta avantaje mult mai mari decat aceste amenintari.

Desi acum ceva timp Stiglitz a fost unul dintre cei care si-au exprimat scepticismul cu privire la monedele digitale si Bitcoin in special, facand o asociere a acestora cu infractiuni financiare, acum se dovedeste a fi unul din cei mai mari sustinatori.

In luna septembrie 2016, comentand cu privire la subiectul criptomonedelor in timpul unei discutii la London School of Economics, el a spus ca „utilizarea principala a Bitcoin a fost aceea de a se sustrage autoritatilor fiscale si a reglementarii.

bitcoin-currency-trade-abstract-money

sursa: http://www.coinfox.info/news/

https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2017/sessions/ending-corruption

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV