Mexic: actiunile Western Union scad, interesul pentru Bitcoin creste

30 ianuarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Actiunile Western Union au scazut, dupa ce intalnirea dintre presedintele mexican Enrique Peña Nieto si Donald Trump a fost anulata. Scaderea acestor actiuni a subliniat nevoia de mai putina vulnerabilitate la nivel national in privinta sistemelor de plati, iar Bitcoin pare inca o data alegerea potrivita.

Ca urmare a unui anunt facut de catre presedintele american, care intentioneaza sa inceapa constructia unui perete pe frontiera de sud imediat, finantat de un tarif de 20 la suta la importurile din Mexic, presedintele mexican Enrique Peña Nieto a anulat o intalnire planificata intre cei doi.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy8wNmMzNmVmZTdjY2ZjNDM4YWYwYmEzMTgyYjIwNjc0Ny5wbmc=

Acest conflict intre cele doua natiuni, care sunt parteneri comerciali importanti, a provocat unde de soc economice, afectand chiar si actiunile de la cea mai populara companie de plata a remitentelor, Western Union.

Marco Montes Neri, fondator al companiei de plati transfrontaliere Saldo.mx considera ca fluctuatiile pietei temporare, pe baza declaratiilor prezidentiale se vor diminua atunci cand realitatea actiunii guvernamentale trebuie sa treaca mai intai prin procesul legislativ:

Cred ca a vorbi fara actiuni concrete este cel mai usor si este tot ce Trump a facut pana acum, asteptand doar ca pietele sa reactioneze. Adevarul este ca majoritatea acestor declaratii vor trebui sa treaca prin alte filtre, astfel este posibil sa inceapa sa nu se vada o reactie a pietelor, ci doar dezaprobarea Congresului„.

Interesul pentru criptomonede creste in Mexic

Ca reactie la problemele economice care afecteaza statul Mexic, precum si a unor probleme potentiale viitoare, ca urmare a politicii Statelor Unite ale Americii, monedele alternative, cum ar fi Bitcoin, devin solutii, in conformitate cu Jose Rodriguez:

Mexicanii vad Bitcoin ca o optiune pentru a-si pastra valorile intacte. Peso-ul mexican a pierdut aproape 50 la suta din valoarea sa in raport cu dolarul american in ultimii doi ani. De fiecare data cand Trump face un anunt care ar putea dauna veniturilor si comertului international cu Mexic, dolarul si valoarea Bitcoin merg impotriva peso-ului mexican.

mJxKLU2qUv6aW8yDamMtjfKZOnWvfXCTZiLUGbnQ_bitcoins-mexico

Acest interes pentru pastrarea valorii economiilor mexicane poate fi reflectat de volumul de tranzactionare Bitcoin. Cumpararea si vanzarea de Bitcoin peer-to-peer pe platforma de tranzactionare LocalBitcoins a inregistrat cresteri dramatice dupa alegerile din Statele Unite ale Americii si Rodriguez a vazut un interes similar in Bitcoin, alimentat de temerile legate de Trump:

Oamenii au ajuns sa faca trade-urile la diferite exchange-uri din Mexic si comunitatea Bitcoin a intrebat in aceasta perioada despre utilizarea Bitcoin pentru platile internationale, investitii sau au cautat pur si simplu o alternativa in cazul in care se remitentele sunt puternic impozitate.

trafic mexic

sursa: http://edition.cnn.com/2017/01/25/politics/mexico-president-donald-trump-enrique-pena-nieto-border-wall/

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-37243269

https://coin.dance/volume/localbitcoins/MXN

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *