Cisco si Bosch formeaza echipa cu startup-uri pentru un blockchain consortium

31 ianuarie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Cisco, Bosch, Bank of New York Mellon, Foxconn, compania de securitate Gemalto si startup-ul blockchain Consensus System (ConsenSys), BitSE au decis sa isi uneasca eforturile pentru a adopta blockchain in aplicatiile Internet of Things. Initiativa demonstreaza intentia companiilor dincolo de sfera financiara de a beneficia de tehnologia care stau la baza monedei digitale Bitcoin.

IoT-Graphic

Grupul va urmari eforturile pentru dezvoltarea unui protocol blockchain partajat pentru Internet of Things – conceptul prin care obiectele de zi cu zi, de la masini de spalat la containerele de transport, vor fi conectate la internet si vor fi capabile de a face schimb de date.

Consortiul subliniaza faptul ca in acest an blockchain probabil pentru va vedea mai multe initiative care vor demonstra ca aceasta tehnologie este una potential perturbatoare pentru sistemele traditionale.

Asigurarea identitatii pentru proprietatile fizice va fi o oportunitate de afaceri mare in urmatorii zece ani, cu valoare ridicata pentru parti ale lanturilor de aprovizionare logistica si industrii reglementate, cum ar fi cea energica, de produse farmaceutice. Tot acest lant al mediului de afaceri ar putea vedea un component blockchain in urmatorul deceniu, „a declarat Joe Pindar, director de strategie de produs la Gemalto.

In timp ce Internet of Things ofera o serie de avantaje evidente pentru consumatori, riscurile posibile nu trebuie subestimate. Cu cat mai multe dispozitive sunt conectate, posibilitatea mai mare a unui atac hack exista.

internet-of-things

Si acest dezavantaj este exact zona in care blockchain poate fi de ajutor. Tehnologia a fost creata ca un registru distribuit, ce impiedica falsificarea tranzactiilor, care se mentine printr-o retea de calculatoare pe internet, securizata prin criptare avansata. Suporterii tehnologiei cred ca Blockchain poate oferi protectie suplimentara si posibilitatea unei gestionari mai bune a identitatii in cadrul aplicatiilor Internet of Things.

Consortiul format din Cisco, Bosch si alte companii reprezinta doar unul dintre eforturi de colaborare realizate de companiile mari, pentru a avansa dezvoltarea blockchain. Sapte banci mari au format recent un parteneriat pentru a dezvolta o platforma a lantului de aprovizionare si de finantare a comertului bazat pe blockchain, numit Digital Trade Chain (DTC).

Platforma este de asteptat sa faca comert intern si transfrontalier mai usor pentru intreprinderile mici si mijlocii europene (IMM-uri). Acesta va servi drept punct de legatură intre partile implicate intr-o tranzactie de comert (cumparator, banca, vanzator, banca și transportator- vanzator- cumparator).

internet-of-things_iot_wide

sursa: http://www.coinspeaker.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *