Bitcoin Rollercoaster: Ce s-a intamplat pana acum de la inceputul anului

6 ianuarie 2017 pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Rollercoaster: aceasta este denumirea cea mai corecta pentru fluctuatia de ieri a pretului. Acesta a scazut si a crescut in decurs de cateva ore, atingand o valoare minima de 914 $ si o valoare maxima de 1120 $, reusind astfel sa motiveze utilizatorii monedei digitale sa vanda si sa cumpere intens. Spre finalul zilei, pretul s-a stabilizat si lucrurile au revenit la normal. Dar pentru cat timp?

n8wyr45

2016 poate sa fi fost un an dinamic pentru pretul Bitcoin, dar 2017 se conturează a fi unul dramatic deja. In cursa Bitcoin din trecut, depasirea pragului de 1.000 $, cu fluctuatiile aferente a starnit deja titluri, atat pozitive, cat si negative, la nivel mondial. Scaderea dramatica de ieri sub pragul de 1100 $ a creat un aflux masiv de interes privind moneda digitală.
Pentru a identifica cauzele acestui efect de Rollercoaster, trebuie sa ne uitam in urma cu o saptamana, la evolutia maximala a preturilor si dupa la evenimentele de ieri, cand s-au atins minime dramatice. Iata cursul Rollercoaster – ului pentru 2017 pana in prezent.

Punctul maxim al Bitcoin Rollercoaster a depasit valoarea de 1000 $

Anul 2017 a inceput cu un „foc de artificii” la 1 ianuarie, cand pretul Bitcoin a depasit pragul de $ 1.000. Dupa ce a petrecut mai bine de o saptamana la acest nivel, pretul a urcat la punctul cel mai inalt punct al sau din ianuarie 2014. Miscarea era notabila, avand in vedere cifrele ce indica media volumul schimburilor comerciale la momentul respectiv. Pe de alta parte, in zilele dinainte, pretul  Bitcoin a incercat, dar nu a reusit pana in noul an sa depaseasca pragul de 1.000 $.

bitcoin-breaches-all-time-high-market-cap-in-several-ways

Lucrurile au inceput sa se incalzeasca in termen de cateva zile scurte

4 ianuarie este data care marcheaza inceputul scaderii nivelul pretului de tranzactionare de la inceputul acestei saptamani. Pretul monedei digitale a vazut o scadere in deriva, desi doar cu cateva zile inainte a trecut de linia de 1.000 $.

Desi doar cu o zi inainte recordul a fost de $ 1,165.89, similar cu maximul inregistrat la data de 30 noiembrie, in 2013, minimul de astazi a fost de 898,51 $, potrivit datelor de la indicele de pret CoinDesk (Bitcoin Price Index).

Intre timp, sursele mass-media de masa, inclusiv The New York Times si The Washington Post au inceput sa scrie despre Bitcoin si sa noteze efectul de Rollercoaster al pretului, precum si maximul atins de moneda digitala de la inceputul anului.

coindesk-bpi-chart-82-728x404

sursa: http://www.nytimes.com/2017/01/03/business/dealbook/bitcoin-price-soars-fueled-by-speculation-and-global-currency-turmoil.html?_r=0

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/01/03/why-bitcoin-just-had-an-amazing-year/?utm_term=.037cdae2643f

http://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *