2017: Inceputul Erei Bitcoin

5 ianuarie 2017 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

2017 este un an revolutionar si reprezinta inceputul erei Bitcoin. Moneda digitala, alaturi de alte criptomonede trebuie sa joace in viitor un rol important si trebuie constientizat atat de publicul larg, cat si de companii si guverne nationale ca viitorul este aici si acum.
De la inceputul acestui an am putut observa o crestere extraordinara a valorii Bitcoin. La mijlocul lunii ianuarie in 2016, valoarea Bitcoin a fost aproape de $ 350 si acum aceasta a depasit pragul 1100 de dolari. Cu toate acestea, pretul unui Bitcoin nu este singurul aspect interesant; de asemenea trebuie luat in considerare potentialul pe care criptomoneda il are si cum aceasta in timp poate inlocui monedele fiat clasice, mai ales in vremurile incerte pe care le traim.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy9hota3mgq3yznjmzzlndbjnzy4ogjlyje2nme4ntrjyi5qcgc

2016 un preambul pentru revolutionarul 2017

2016 a fost un an revelator. Acesta ne-a aratat in termeni clari ca tot ceea ce avem poate disparea intr-o secunda. A fost un an al revolutiilor politice, sociale, economice, un an in care lumea si-a schimbat atitudinile si perceptiile, un an pe care nu il vom uita prea curand.

Cele mai concrete exemple in acest sens sunt reprezentate de Brexit, alegerea lui Trump ca presedinte al Statelor Unite ale Americii, demonetizarea monedei indiene si yuan-ului chinezesc. Toate aceste evenimente marcante au fost fortele motrice pentru cresterea pretului Bitcoin; dar in acelasi timp sunt, de asemenea, simptomele unei stari generale de rau privind zona economica.

Este imposibil de prezis exact care sunt tendintele pe termen lung, nu putem spune cu precizie ce ne rezerva viitorul economic, iar spatiul geo-politic pare tot mai incert. Cu toate acestea, nu exista cu siguranta nicio indoiala ca, daca tendinta actuala continua, Bitcoin ramane singura alternativa viabila in aceste vremuri tulburi.

bitcoin-revolution

De ce Bitcoin este mai relevant ca oricand

Nu numai ca va Blockchain fi un factor important in 2017, dar, de asemenea, criptomonedele vor atrage de partea lor mai multi simpatizanti.

Evenimentele care au loc in India, Venezuela, Nigeria si chiar si in tarile occidentale indica faptul ca oamenii isi pierd increderea in sistemele „de masa” financiare. Ca rezultat, in 2017, multe criptomonede vor avea o semnificatie tot mai mare si vor reprezenta alternative viabile.

Guvernul indian a fost din ce in ce mai vocal despre introducerea unei lege care va face dificil anonimatul financiar pentru indieni, in ceea ce priveste exploatatiile de proprietate. Apoi, exista propuneri pentru a demonetiza facturi de valoare mare in SUA, Europa și Australia. Astfel incat in 2017 oamenii vor dori din ce in ce sa apeleze la o moneda pe care guvernele nu le pot controla.

Bitcoin este ceea ce avem nevoie in 2017

Bitcoin a supravietuit si este din ce in ce mai mult o moneda de valoare, fiind supranumita de multe ori „aurul digital”. De ce nu sunt toti inca oamenii pe deplin convinsi? De ce nu porneste o data valul adoptarii in masa?

Multi oameni vor spune ca nu ar trebui sa fie monedele digitale adoptate in masa sau ca Bitcoin este doar un experiment. Cu toate acestea, doar atunci cand mai multi oameni folosesc si descopera Bitcoin, realizeaza ca moneda este cu adevarat utila.

Poate ca in acest an, in 2017, cel mai bun cadou pe care il putem oferi chiar noi in calitate de clienti, fata de moneda Bitcoin, este sa o folosim si pentru a plati cu aceasta diferite achizitii, servicii. Numai atunci cand Bitcoin devine complet omniprezent, potentialul sau va fi atins cu adevarat.

0716_blog_economy_design-sb

sursa: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=GBP03467USEN

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *