Presa economica din Romania mediatizeaza subiectul cresterii Bitcoin

4 ianuarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Presa economica mainstream din Romania incepe anul 2017 cu un subiect de o importanta majora la nivel mondial: cresterea valorii monedei digitale Bitcoin. Aceasta a inceput anul cu un raliu puternic al pretului, mentinand pragul de $ 1.020 conform exchange-urilor din Statele Unite ale Americii. In termen de sapte zile, pretul Bitcoin a crescut cu 9%, impingand cererea pentru moneda digitala in toate exchange-urile la nivel mondial.

Ca rezultat, Bitcoin a inceput sa castige o acoperire extinsa de mass-media mainstream in Coreea de Sud, Belgia si Tarile de Jos. Romania nu lipseste de pe aceasta lista, Bitcoin fiind pe prima pagina a publicatiilor financiare si a jurnalelor de stiri nationale.

coindesk-bpi-chart-77-728x404

Presa on-line romaneasca relateaza despre pretul Bitcoin

Ieri Bitcoin a fost vedeta din presa on-line, cand mai multe publicatii de profil economic au relatat despre cresterea pretului monedei digitale. Aceasta a reusit sa depaseasca pragul de 1000 de dolari americani, urmata astazi de o crestere 5% fata de ziua de ieri.

Ziarul Bursa.ro, in articolul publicat astazi, 4 ianuarie 2017, prezinta nivelul record atins la nivel international:

Moneda virtuala Bitcoin a atins luni un nivel record de peste 1.000 de dolari pe unitate, pentru prima data in ultimii trei ani, depasind toate monedele centrale emise de banci, cu o urcare de 125% în anul 2016.

Digi24.ro, in sectiunea Stiri-Economie, relateaza:

Noul maxim al Bitcoin, care este tranzactionata la niveluri care nu au mai fost atinse din noiembrie 2013, au urcat capitalizarea pietei la un record de peste 16 miliarde de dolari.

O alta publicatie de top, ziare.com, citita de peste un milion de utilizatori zilnic, a notat contextul geo-politic care a dus la cresterea valorii Bitcoin:

Pretul Bitcoin a urcat dupa rezultatele alegerilor din Statele Unite, in care Donald Trump a castigat presedintia tarii, care a dus la aprecierea dolarului,
Intre cei care investesc mai mult in Bitcoin sunt chinezii, care vor sa se protejeze astfel fata de scaderea yuanului in fata dolarului.

170103_bitcoin-fw_-825x510

Nici presa internationala nu face exceptie, drept dovada stand articolul publicat de BBC, in sectiunea business, care relateaza:

Datele de tranzactionare indica ca cele mai multe tranzactii de Bitcoin se fac in China.

De asemenea, o alta publicatie business internationala de top, The Guardian precizeaza:

La inceputul anului 2016, valoarea monedei virtuale a fost de aproximativ 435 de dolari, inregistrand cresteri pe tot parcursul anului.
Observatorii de piata au sugerat ca aceasta crestere a fost amplificata de cererea ridicata pentru moneda digitala in China, care, in acelasi timp, a provocat o scadere de 7% din valoarea yuanului (cea mai slaba performanta anuala a monedei chineze din ultimii 20 de ani).”

bitcoin

sursa: http://www.bursa.ro/nivel-record-pentru-moneda-virtuala-bitcoin-314389&s=international&articol=314389.html

http://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/nivel-record-pentru-moneda-virtuala-bitcoin-642281

http://www.ziare.com/bani/bitcoin/moneda-virtuala-bitcoin-atinge-un-nivel-record-de-peste-1-000-de-dolari-per-unitate-1448671

http://www.bbc.com/news/business-38495804

https://www.theguardian.com/technology/2017/jan/02/bitcoin-tops-1000-for-first-time-in-three-years-as-2017-trading-begins

http://www.evz.ro/bitcoin-detinatorilor-surpriza.html

https://www.antena3.ro/economic/moneda-virtuala-bitcoin-a-atins-un-nivel-record-393683.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *