Predictiile privind pretul Bitcoin in 2017

3 ianuarie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Predictiile privind pretul Bitcoin in noul an sunt dificil de facut, tinand cont ca diversi factori de impact exista in relatie cu valoarea monedei digitale. Cu toate acestea, exista cinci evenimente majore, care ar putea duce la o crestere a pretului Bitcoin in 2017. Acestea includ activarea Segregated Witness, denumita in continuare Segwit, lansarea Lightning Network si a Tumblebit , o noua posibila prabusire financiara si instabilitatea economica.

bitcoin-promising-predictions-for-2017

Predictiile privind Segwit, Lightning si Tumblebit

Segwit, Lightning si Tumblebit, reprezinta toate solutiile viabile de scalabilitate, introduse initial pentru a facilita cantitati mai mari de tranzactii in primul rand, pentru a face fata cresterii volumului de baza al utilizatorului si a unei tranzactii Bitcoin.

De departe, Segwit are cea mai mare probabilitate de a fi activat, datorita suportului din partea platformelor ce furnizeaza portofele electronice, start-up-urilor si minerilor. Bitnodes, o platforma construita de 21 Inc., afirma ca 39,3% din toate nodurile sunt in sprijinul Segwit. Odata ce Segwit atinge pragul de activare, ceea ce ar necesita consensul a 95% dintre mineri, aceasta va creste capacitatea retelei Bitcoin de cel putin 2.1 ori, in conformitate cu cele mai recente cercetari realizate de Alex Petrov, reprezentant al Bitfury.

bitcoin-and-blockchain-predictions2

Un studiu al Whale Panda, care a fost prezentat in cadrul documentului de cercetare al lui Petrov, ne arata ca: „Dimensiunea reala a unui bloc de sub Segwit depinde de tipul de operatiuni incluse; cu toate acestea, cifra de 1.7MB se bazeaza pe profilul tranzactiei medii realizate in ianuarie 2015. La momentul in care studiul a fost scris, in luna noiembrie a anului 2016, o tranzactie ar fi in jur de 2,1 MB.

Lighting si Tumblebit vor scala, de asemenea, reteaua Bitcoin, dar in metode diferite fata de Segwit. In loc de cresterea capacitatii blocurilor Bitcoin, Lightning permite decontarea microplatilor instantaneu; aplicatie care nu exista in prezent. In prezent, acest lucru nu este posibil sa se execute, din cauza timpilor de decontare a tranzactiilor.

Pe partea de scalabilitate imbunatatita, Tumblebit va oferi anonimatul utilizatorilor Bitcoin, oferind libertatea financiara si a vietii private.

Activarea acestor trei solutii majore de scalabilitate si respectarea vietii private vor juca un rol vital in cresterea valorii Bitcoin, pe masura ce reteaua va deveni mai eficienta si anonima.

Predictiile privind o noua prabusire financiară si un val de instabilitate economica

In contextul actual, o noua prabusire financiara globala si un nou val de instabilitate economica vor duce, de asemenea, la o crestere a pretului Bitcoin. In cazul in care guvernele si autoritatile locale continua sa impuna controale de capital dificile si reglementari financiare impracticabile, mai multe persoane fizice si juridice vor cauta alternative, cum ar fi Bitcoin.
Cu lichiditate ridicata si transportabilitate, Bitcoin va acoperi o gama larga de utilizatori, in special pentru persoanele aflate in zone precum China sau Venezuela, care au reguli stricte privind fluxurile de numerar.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8xmwu5zdjmntbkndy0ztzimtfmmzazm2q4mgewmzbkny5qcgc

sursa: https://keepingstock.net/segwit-eli5-misinformation-faq-19908ceacf23#.wlij0llo2

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *