Viziunea pe termen scurt a remitențelor Bitcoin

3 septembrie 2014 transfer bani

Articol scris de Wu Mihu

Luis Buenaventura este capul de produs la Cetatea Satoshi Industries, și „visele unei lumi în care toată lumea are acces la toate”.

Cetatea Satoshi Industries gestionează mai multe servicii și site-uri valutare digitale diferite, inclusiv Bitmarket, în beta-schimb Coinage, de photo-sharing site-ul Bitstars.ph, și servicii de remitențe Rebit.

SCI este, de asemenea, rulantul de pre-încărcate Bitcoin a cardurilor ca o modalitate de a ajunge monede Bitcoin în portofelele celor intrați recent.

130807045715_cash

Remitențele sunt adesea citate ca unul dintre modurile primare în care Bitcoin schimbă peisajul financiar mondial, în virtutea taxelor de transfer microscopice ale crypto monedelor și transmisie- de regiune agnostică.

Avocații și entuziaștii indică de multe ori că taxele de remitențe exorbitante sunt un semn al unei industrii stabilită care este coaptă pentru întrerupere.

Un studiu recent de proiecte de economii la nivel mondial, realizat de Business Insider, ar salva 90% (US $ 42 miliarde), dacă ar adopta remitențe pe o scară mondială, pe baza Bitcoin. Dar ce este nevoie pentru acest paradis de curgere liberă de bytes și bani pentru a deveni, de fapt, o realitate?

Drumul, pavat inițial cu vise libertine și bine intenționațe cu naivitate, are unele segmente lipsă care încă nu sunt completate.

„Jumătate de afaceri”

Într-un interviu recent despre Let’s Talk Bitcoin, cripto-evanghelistul Richard Boase se referă la BitPesa, un serviciu de remitențe Bitcoin bine-cunoscut cu sediul în Kenya, ca „o jumătate de afaceri„.

Pentru a înțelege acest lucru, aveți nevoie să înţelegeţi modul în care funcționează mediu de afaceri al remitențelor Bitcoin în curs de dezvoltare.

Un client de peste mări dorește să trimită bani la un prieten de peste mări, astfel încât aceştia vizitează site-ul unei companii de remitențe Bitcoin din ţară și tipul relevant în suma de bani pe care doresc să o trimită. Site-ul răspunde cu o factură BTC. Clientul îşi scoate afară smartphone-ul, scanează și confirmă transferul, și monedele Bitcoin zboară din portofelul lor virtual și în cel al societății de remitențe.

Pe partea de nivel local a procesului, compania ridică echivalentul in monede discreţionare şi îl oferă destinatarului nominalizat de client.

Fiecare serviciu de remitențe Bitcoin este, în esența sa, doar o companie care cumpără până Bitcoin, tot ce face este de a lua BTC clienților săi și de a plati beneficiarilor lor nominalizaţi pentru acesta în monede discreţionare. De aceea este doar „o jumătate de afaceri„.

Inevitabil, compania va acumula mai mult BTC decât are nevoie și va ieşi în afara monedelor discreţionare de care are nevoie pentru a face plăți, doar dacă nu are, de asemenea, un serviciu aferent care vinde monedele excedentare.

Pentru a susține acest flux constant de intrare BTC și al monede discreţionare de ieșire, un furnizor de remitențe trebuie să fie foarte lichid sau să fie foarte plin de viață pe birourile de tranzacționare. Acest lucru este mai ușor atunci când valoarea de piață Bitcoin este în creștere, dar în ultimele săptămâni de ridicări şi coborâșuri nu a existat un fel de a doua strategie.

Costul de conformitate

Respectarea de reglementare, așa cum este descrisă într-o piesă recentă CoinDesk, este una dintre cauzele principale ale taxelor de remitențe scumpe.SUA, ca un prim exemplu, estompează linia dintre protecția consumatorului și protecționism pur și simplu prin solicitarea companiilor de servicii de bani pentru a obține licențe în 43 de state separate. Mai mult decât atât, în California, de exemplu, legătura garanției începe de la 250.000 dolari.

Obținerea unei licențe în SUA este cel mai mare obstacol în unica cale pentru intrarea în industria de remitențe și explică, cel puțin parțial, de ce nu a fost atât de puțină inovație în spațiu. BitPesa optează grăitor pentru a evita cu totul problema şi nu acceptă deloc clienţi din SUA.

Sneaker API

Noțiuni de bază în monedele Bitcoin ale expeditorului de la societatea din țara respectivă nu constituie sfârșitul poveștii. Odată ce BTC a făcut saltul trans-oceanic, provocarea finală este în punte ultima milă – obţinerea monedei locală de la sediul societății în mâinile destinatarului așteptat.

În Filipine, la fel ca în majoritatea țărilor din Asia cu diaspora substanțială, există zeci de opțiuni, inclusiv over-the-counter depozite bancare, casă de amanet / centre de preluare bani, portofele mobile sprijinit-telco și livrare door-to-door.

Există două probleme, cu toate acestea. Prima e că nici un lider clar de piață, astfel încât în loc să fie specializat într-o metodă împlinire, în schimb, o afacere de transfer de bani trebuie să se integreze într-un fel cu toţi aceştia.

În al doilea rând, nici una dintre aceste metode nu au niciun fel de automatizare web-service, astfel încât actul de a lua fonduri din conturile companiei și livrarea acestora la filiala unui furnizor de împlinire dat trebuie să se facă prin vizitarea fizică a unităţii.

Vestea bună este că forța de muncă este ieftină în curs de dezvoltare, și sneakernet este viu și bun. Există substanțial o administrare full-time a forței de muncă pe deasupra celui mai mare cap în comparaţie cu o mână de conexiuni JSON-RPC, dar având în vedere lipsa acestora din urmă, astfel de afaceri trebuie să subziste prin prima.

Calculul final

Deși este adevărat că Bitcoin reduce costurile de transmitere de bani pentru mai nimic, rețeaua nu este cea mai costisitoare parte a lanțului de valori de transfer de bani. Este de fapt de respectare și logistică, ambele din care sunt sectoarele Bitcoin, la fel cum o tehnologie poate aborda doar tangențial.

Pe termen scurt, un serviciu de remitențe pe bază de Bitcoin va fi grav împiedicat de aceste realități și, astfel, se poate monta doar o alternativă ușor competitivă pentru furnizorii tradiționali, și nu schimbarea mare care ar da peste cap minţile evangheliștilor EnVision.

Într-o lume în care crypto monedele au fost omniprezente, respectarea de reglementare ar putea fi devenit declarată învechită și costurile de logistică ar putea dispărea. Acest paradis ar putea fi pe drum, dar nu am ajuns încă în acest punct.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *