Google Analist: Bitcoin ar putea fi „Banii Internetului”

3 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

130807045715_cash

Bitcoin are potențialul de a acționa precum „banii internetului” dacă este reglementat corect, potrivit unui nou raport de la Andy Yee, consultantul în domeniul politicilor Google .

Într-un articol de examinare a politicilor Internetului, Yee, care funcționează ca un analist de divizie Google Asia-Pacific, susține că anumite sectoare ale economiei Bitcoin ar trebui să vizeze cu Regulamentul modelat pe cadrele digitale existente.

Distrugând ecosistemului Bitcoin în straturi, Yee a ajuns la concluzia că întreprinderile care se conectează investitorilor și a consumatorilor cu moneda digitală trebuie să fie supuşi reglementării.

În schimb, utilizatorii și dezvoltatorii sunt o țintă săracă, a adăugat el, din cauza naturii mai largă a internetului.

Yee a scris:

Straturile logice și de utilizare sunt populate de jucătoriii privați din comunitatea Bitcoin și, respectiv, economia reală. Acești jucători sunt mici și pot scăpa cu ușurință de reglementare și de aplicarea acesteia. La stratul de informare, intermediarii de diferite tipuri au apărut pentru a acoperi cele două rețele. Poziția lor în arhitectura Internetului le permite de a capta fluxul de informații și a identifica răufăcători. În plus, ei sunt jucători mai mari și mai stabiliţi, ceea ce îi face mai supuşi la reglementarea de stat.

Lucrarea continuă să pledeze pentru o abordare de reglementare, care permite ca inovarea să aibă loc în timp ce se răspunde preocupărilor avocaților siguranței consumatorilor, autorităților de reglementare financiară și agențiilor de aplicare a legii.

Restricțiile nu sunt necesare

O preocupare care de multe ori a fost exprimată de către politicieni și factorii de decizie este aceea că Bitcoin, ca o tehnologie, este prea opacă pentru a permite limite legale relaxate. Acesta este motivul pentru care Yee și alții sugerează că orice norme propuse ar trebui să vizeze servicii care se ocupa de fapt de banii oamenilor, mai degrabă decât cele de creare de software pentru crypto monede.

Yee a adăugat că lanțul de bloc oferă de fapt, autoritățiilor de reglementare, o comoară de informații utile.

Precum Bitcoin este o rețea de tranzacție pseudonim – și cercetările au arătat că identitatea rețelei are potentialul de a fi dedus prin analiza model – regulamentul nu ar trebui să fie artizanat cu mentalitatea că monedele digitale sunt departe în umbra digitală, a afirmat el.

Yee a ajuns la concluzia că multe din aceleași reguli care se aplică societăților financiare ar putea fi folosite pentru a reglementa Bitcoin, dar numai după ce a constatat un mediu fericit, care permite companiilor sa prospere, zicând:

Aceste legi și reglementări cu aplicabilitate generală pot, în teorie, să fie aplicate societăților nefinanciare, pe bază de informații în curs de dezvoltare în economia Bitcoin. Dar un echilibru trebuie să fie pus între eliminarea cazurilor de nereguli asistate de paznic și evitarea sarcinilor excesive adresate paznicilor.”

Ilicit nu foloseşte o problematică

Yee a adresat utilizarea Bitcoin pe piețele globale de narcotice, precum și a altor activități ilegale, spunând că autoritățile de reglementare au dreptul să vizeze traficanții de droguri, dar trebuie să se abțină de la a afecta membrii care respectă legea și cei ai industriei în curs de formare în mod inutil.

Dezbaterea nu ar trebui să fie de contencioasă, adaugă el, pentru că infractorii care folosesc Bitcoin tind să răscumpere aceste monede pentru monede discreţionare. În acest moment, aceste persoane trebuie să interacționeze cu companii la nivel de serviciu, care ar cădea sub orice reglementare Bitcoin propusă.

Yee a declarat:

Infractorii trebuie să treacă prin intermediari în acest strat, pentru a face schimbul între Bitcoin și economiile reale. Ca urmare, aceste medii de schimb colectează și rețin cantități semnificative de informații, care pot fi utilizate pentru aplicarea legii cu scopul de a detecta spălăriile de bani și activitățiile criminale de bază.”

El a concluzionat prin a spune că orientarea oricărui cadru legal al monedei digitale trebuie să se bazeze pe o abordare „de adaptare„. În acest fel, autoritățile de reglementare financiară pot „asigura că activitățile ilicite pot fi descurajate în timp ce se asigură că societatea poate beneficia pe deplin de inovare și creativitate în rețeaua Bitcoin”.
Google explorează Bitcoin

În special, Yee nu este primul oficial Google care a înainta cu privire la înregistrare și vorbește despre aplicațiile posibile atât pentru Bitcoin cât şi pentru tehnologia lanţului de bloc.

De exemplu, directorul companiei de idei, Jared Cohen, a numit monedele digitale „inevitabile„, în acest an la conferință SXSW.

Bitcoin a fost pe radarul Google, încă din anul 2011, atunci când fondatorul WikiLeaks crenelat Julian Assange a pledat pentru tehnologie într-o conversație amplă cu Cohen și președintele Google, iar apoi cu CEO-ul Eric Schmidt.

În plus, Google oferă acum prețul Bitcoin și informații de conversie.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *