Vitalik si Banca centrala thailandeza – viitorul sectorului financiar

22 august 2017 blockchain, ethereum

Articol scris de Mirona Noru

Vitalik Buterin a participat la o intalnire alaturi de Banca Centrala a Thailandei, la mijlocul lunii august, pentru a vorbi despre subiecte extrem de importante, cum ar fi viitorul economiei thailandeze si sectorul sau financiar.

Partile au discutat in special despre posibila integrare a monedei digitale Ethereum si a serviciilor bazate pe blockchain oferite de companii precum OmiseGo, pentru imbunatatirea în continuare a sistemelor bancare existente si a platformelor financiare deja functionale.

Ce este OmiseGo?

Start-up-ul OmiseGo, infiintat in 2013, si-a dezvoltat tehnologia bazata pe Ethereum in incercarea de a introduce o infrastructura eficienta si sigura de procesare a platilor bazate pe tehnologia Blockchain.

In ultimii patru ani, compania a reusit sa-si extinda operatiunile in toata Asia si a obtinut sprijinul firmelor de investitii de top. OmiseGo a reusit, de asemenea, sa obtina sprijinul mai multor experti din industrie, cum ar fi co-fondatorii Ethereum: Vitalik Buterin si Gavin Wood si expertul Bitcoin, Joseph Poon.

In anuntul sau, echipa OmiseGo a declarat ca intentioneaza sa faciliteze tranzactiile financiare prin intermediul blockchain-Ethereum:

Prin intermediul retelei conectate la blockchain-ul Ethereum, oricine va putea efectua tranzactii financiare, cum ar fi platile, remitentele, depozitul de salarii, comertul B2B, finantarea lanțului de aprovizionare, programele de fidelizare, gestionarea activelor si tranzactiilor si alte servicii la cerere, intr-un mod complet descentralizat si ieftin „.

Alte dezvoltari blockchain in Thailanda si in alte tari asiatice

Intre timp, mai multe companii thailandeze au adoptat tehnologia Blockchain in operatiunile lor. Printre acestea se afla si banca comerciala thailandeza Kasikornbank, care a colaborat cu firma de tehnologie IBM pentru a integra Hyperledger Fabric Blockchain in sistemele actuale utilizate in procesarea scrisorilor de garantii.

Mai mult, o serie de tari din regiune, inclusiv Coreea de Sud, Japonia si China, si-au anuntat planurile de a testa intens posibilele aplicatii ale companiei Ethereum pentru a imbunatati infrastructurile guvernamentale existente.

vIKLjjkt_400x400

sursa: https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *