Vietnam legalizeaza moneda Bitcoin

8 decembrie 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Vietnam este determinat sa se alature listei tot mai mari a natiunilor care au legitimat moneda Bitcoin. In urma celei mai recente miscari in acest sens, guvernul tarii din Asia de Sud-Est a facut aluzie la sanctionarea valutelor virtuale, inclusiv Bitcoin, daca nu se constituie un cadru legal pentru criptomonede.

bitcoinbro

Absenta cadrului legal in Vietman este un obstacol pentru adoptarea Bitcoin

Intr-o propunere, autoritatile din Vietnam au aratat ca lipsa unui cadru legal care reglementeaza monedele virtuale jefuieste tara de investitii.

Cu atat mai mult, la fel ca in cazul mai multor guverne care privesc cu o teama nefondata Bitcoin si alte valute virtuale drept o conducta pentru spalare de bani, contrabanda, terorism si evaziunea fiscala, ei cred ca singurul mijloc de reducere a acestor elemente daunatoare este prin acceptarea si reglementarea Bitcoin.

Autoritatile sunt increzatoare ca activitatile confuze si criminale legate de monedele virtuale din Vietnam provin din lipsa cadrului legal existent si a unui mediu de reglementare.

Faptul ca guvernul din Vietnam recunoaste beneficiile monedelor virtuale este o evolutie pozitiva in acest sens. De fapt, declaratia recunoaste ca Bitcoin ofera oamenilor posibilitatea de a efectua tranzactii rapide, convenabile si la costuri mai mici, lipsite de contrafacere, ceea ce transforma trade-ul Bitcoin intr-o afacere eficienta si profitabila. Prin urmare, guvernul este gata sa foloseasca aceste beneficii pentru oamenii sai, prin asigurarea unui cadru legal si de reglementare in vigoare.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy83zmvhztdjztc1mzdkmtu5y2e3nznmmdu3otiwnweymy5qcgc

Care este urmatorul pas al guvernului din Vietnam?

In acest momentul guvernul vrea sa eficientizeze industria, astfel incat sa fie in masura sa impoziteze, sa monitorizeze si sa elimine orice impact negativ. Acesta intentioneaza sa protejeze utilizatorii de persoanele de rea credinta si de orice alte ramificatii semnificative pe care utilizarea monedelor virtuale le are.

Toate directiile spre care se indreapta statul vietnamez arata ca acesta este gata sa aduca Bitcoin si alte valute digitale in zona mainstream. Cu toate acestea, schimbarea brusca a atitudinii guvernului fata de criptomonede poate, de asemenea, reprezenta incapacitatea lor de a interzice si de a preveni cetatenii din Vietnam sa le foloseasca.

Trebuie amintit ca Banca din Vietnam in 2014 a interzis Bitcoin si a numit moneda Dong ca singurul mijloc de plata, insinuand ca Bitcoin este o amenintare pentru tara.

Aceasta directiva nu a descurajat populatia sa foloseasca Bitcoin. Vietnam are acum 2,2 milioane portofele electronice. Posibilitatea ca guvernul sa cedeze privind limitarea Bitcoin arata o imbunatatire vizibila in acest sens.

1471587111768_18191

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *