Comunitatea Bitcoin se pregateste pentru iesirea Italiei din zona Euro

8 decembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Comunitatea Bitcoin se pregateste pentru iesirea Italiei din zona Euro. Expertii in criptomonede au inteles de mult timp ca incertitudinea politica reprezinta un potential mare pentru cresterea valorii criptomonedelor, cel putin in viitorul apropiat.

Acesta este motivul pentru care referendumul italian si victoria celor care au votat „nu” a dus la demisia prim-ministrului italian Matteo Renzi si ar duce si la o crestere a pretului Bitcoin de pana la 800 $.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8xnjy2nju3zwrhngy4zgy0yza2mdyxmzcwnmniowjiys5qcgc

Italexit – noul Brexit?

Bitcoin poate creste in viitorul apropiat, deoarece mai multi investitori cred ca votul „nu” este un semnal de instabilitate in cadrul sectorului financiar italian, ceea ce ar putea duce la decizia finala a Italiei de a parasi zona euro (Italexit).

Aceasta veste negativa pentru Europa ar putea fi pozitiva in schimb pentru Bitcoin, asa cum a fost Brexit-ul acum cateva luni, chiar daca nu pare sa fie în acest fel in acest moment.

A devenit o obisnuinta ideea ca orice scadere a pietei de valori reprezinta o paralela pentru investitorii „de cotitura” in Bitcoin. Moneda digitala a fost adesea vazuta ca un „paradis financiar sigur” in vremuri de criza economica.

Cu toate acestea, in prezent, pretul de Bitcoin este in scadere, „poate pentru ca guvernul italian este inca in faza de negociere„, a explicat avocatul italian Giuseppe Grisorio a Fundatiei Bitcoin Puglia. Acesta mai completeaza, cu privire la posibilitatea unei Italexit:

Iesirea din zona euro depinde foarte mult de noul guvern: in cazul in care guvernul este departe de cetatenii săi, aceasta va accentua decalajul fata de UE. Daca vom merge la noi alegeri, o coalitie de partide poate castiga pe poziții anti-europene. In orice caz, iesirea din zona euro este reala.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy8zodq3mthlngq2zwmzy2uzzmuxzmrlotm2ymmxztk3yi5qcgc

Drama pentru industria italiana

Potrivit expertilor italieni, Italia va iesi din zona euro. Wolfgang Münchau, directorul Financial Times, considera ca infrangerea guvernului lui Renzi va fi un eveniment dramatic in cadrul industriei italiene.

Potrivit lui, aceasta va avea ca rezultat iesirea din zona euro a Italiei, va duce astfel la abandonarea monedei europene si poate chiar iesirea din Uniunea Europeana.

Desigur, in acest moment, aceste discutii sunt doar speculatii, dar este cu siguranta reprezinta una dintre posibilele scenarii viitoare pe care comunitatea Bitcoin trebuie sa le ia in considerare.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy82ywm5nwzimtzin2uxmgrhmta2m2q0ndmzndfhnjnjmc5qcgc

sursa: http://www.bloomberg.com/news/live-blog/2016-11-10/italy-votes-on-constitutional-reform

http://www.repubblica.it/politica/2016/11/21/news/referendum_italiano_visto_dai_giornali_finanziari_esteri-152449063/

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *